Pixajoy

Friday, March 13, 2015

Home » Terima Kasih Sahabat!

Terima Kasih Sahabat!



Mengenali waktu Form 1. Tiga tahun sangat rapat sebelum Elly berpindah ke Kelantan. Pun begitu keakraban tak pernah putus sampai sekarang. Ada saja kesempatan, pertemuan demi pertemuan Allah aturkan untuk kami bersua. Setahun lagi perjuangan demi segulung Master. Semoga terus tabah ya Elly!

Kali ini pertemuan sahabat lama lebih istimewa lagi. Elly datang bersama umminya. Teringat waktu sekolah dulu selalu berkunjung kerumah Elly. Nampak muda saja makcik, tak berubah dari dulu. Sungguh banyak memori bersama Elly yang sempat dirakam kotak fikiran. Aku juga peneman dia dating cinta monyet dulukala. haha..

Tak pernah datang dengan tangan kosong, kali ni ada juga buah tangan untuk anaknda berdua. Ada saja buat menggembirakan Aiman Afia. Terima kasih sahabat!

The Alphabet ABC untuk Afia. Dapat saja terus teruja buka si anak dara sambil menyebut A B O! So far letter O memang dia kenal sangat. Ibu pun suka pasal flash card ni saiz besar.


Abang Aiman dapat pencil colour baru saiz besar, free gift pencil, eraser with sharpener. Tetamu balik je terus masuk bilik bukak coloring book. Nampak tak keterujaan disitu?hehe..


Semalam aku kerja pagi. Balik kerja tak sempat nak sediakan apa-apa buat tetamu. Beli kuih pastu baki beberapa minit kelam kabut polish rumah sebab dah tahu mesti Elly akan tumpang Solat Zohor. Elly dan umminya dah lunch sebelum datang, bawak Dominos juga untuk Aiman.. 


Ayamnya Aiman dah bedal sorang. Baru nak diet, lunch makan pizza apehal? Alhamdulillah rezeki!









10 comments:

wa said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah ...bahagianya ada sahabat baik macam Elly...mesti anak2 happy kan...maknya lagilah happy

eima said... Best Blogger Tips

alhamdulillah ... murah rezeki pn kutu ....

Tihara said... Best Blogger Tips

alhamdulillah bertemu sahabat sejati..
sedapnya pizza domino ! :)

syida said... Best Blogger Tips

PK, abg aiman kidal ye? aunty suka la tgk orang kidal (walaupun diri sndiri right handed hehe)

takyah la sibuk2 nak diet, rezki depan mata...makan aje! lepas tu baru diet ;p

nurbijen said... Best Blogger Tips

Murah rezeki Aiman dan Afia...
Cantik lah Aiman punya kalering... Siap ada tone warna lagi... berbakat sungguh!

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

alhamdulillah :)
semoga terus berkekalan

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@syida

yup aiman memang kidal.sama macam aruah pak saya.hehe

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah.. murah tul rezeki korang ni..bestnya dapat hadiah banyak..makanan sedap lagi.. baik hatinya kawan PK ni..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah.. moga Psahabatn ini bkekalan hingga k Jannah

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Eh, baru perasan si Aiman ni kidal ya! Macam auntylah. Sep-sep sikit. Cuba ambil gambar tulisan Aiman. Tak ingat saya PK pernah letak di blog ke tidak, saya pernah tengok ke tidak. Orang kidal tulisan cantik worrr....(macam aunty *_*)

Si Adik Cute pun kidal juga, ikut saya. Pendekata anak-anak saya memang gene kita bagi dua 50-50 gitu ~_^