Pixajoy

Monday, December 30, 2013

Home » Pendaftaran Aiman Tahun 1

Pendaftaran Aiman Tahun 1



Aiman memang tak sabar nak sekolah. Cuti lama sangat boring tak tau nak buat apa tu je ayat yang keluar dari mulut dia. Semalam hari pendaftaran, Rabu ni baru mula persekolahan sebenar. En suami pesan macam-macam pada si chubby. Jaga baju jangan bagi kotor, nak duduk tengok dulu takut kotor seluar, pastikan baju sentiasa tight in, jangan bagi kawan pijak kasut, duduk depan bila dalam kelas dan banyak lagi la nasihatnya. Ibu pun kena sound suruh didik anak basuh kasut sekolah sendiri, hangerkan baju semua la kan kalah guru besar abah Aiman ni tau.haha..


Merasmikan semua serba baru

Pendaftaran ni cuma untuk beri taklimat pada ibu bapa. Pelajar dibawa masuk ke kelas sementara. Nama Aiman ada pada kelas 1A. Mula persekolahan nanti, semua murid Tahun 1 akan ikut program transisi selama tiga minggu pastu baru cikgu atur kelas sebenar mengikut kemampuan student. Lepas taklimat parents dibawa ke kelas anak masing-masing. Cikgu kelas bagi sedikit penerangan kena fotostat surat beranak, gambar la apa mak nenek kemudian ada sesi bayar yuran. 

Suka Aiman dapat kawan baru

Ni dah nak balik muka kena paksa tangkap gambar

Si bambam kemain test suara dekat sekolah abang. Dengar suara dia sorang je. Dua tiga kali Afia dok jerit dari taklimat kat kantin sampai la masuk kelas Aiman. Dia mengantuk sangat sebenarnya. Masa balik terus terlelap dalam kereta. Sampai rumah letak kat bawah terus tak sedarkan diri. Muka penat tak ingat!






22 comments:

Acik Erna said... Best Blogger Tips

assalam PK..yang paling susah tu..acik dulu pesan macam2..tapi bila dah mula ada kawan..dah mula main..sehari satu baju la jawabnya..hitam baju putih tu..

izan mama mia said... Best Blogger Tips

wah ensem kan main abg aiman ne... serba baru tuu

Puan Mell said... Best Blogger Tips

seronotnya aiman.. hehe.. letih kemahen afia.. macm dia lak yg g skool. haha..

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Ohhhh smart Aiman...nampak kuruslah PK...Sure Afia tak sabar nak kesekolah, tu yg test suara tu!hehe

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

gud luck aiman..
ni first day macam2 ragam la boleh tengok..ada yang excited,ada yang nangis..

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

amboi! byk nya pesanan ibu & ayah tu..Semangat abg Aiman nak sekolah ye..hihi..suka tgk..harap2nya suka lah nti sekolah, tak cpt boring ya..alo..lolo cian Afia, penat lah tu..

mama ila said... Best Blogger Tips

wahhh..Aiman dah masuk darjah satu yer..belajar rajin2 ye Aiman =)

Ena's Stories said... Best Blogger Tips

Tak sabar Aiman nak skola ye...dpt kwn² baru, suasana baru..mesti xcited kan...

husna zahidi said... Best Blogger Tips

nah.. tak pepasal ibu sekalik kena lecture..hehehe..

adik husna masuk F1 esok..

lizz said... Best Blogger Tips

aiman dah nak masuk darjah satu yek..
kemain serius lagik mukanyer tu biler dipaksa bergambo hehe
sian afia penat sangat la tu..takperla sekali sekala teman abang pi sekolahkan...

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Segaknay aiman dan bersemngat nmpknya nak kesekolah tu..hehe..sian afia smpai tetdo..lama x snggh blog akk ni..hehe..miss u akk ^_^

nurbijen said... Best Blogger Tips

Bukan main segak lagi ke sekolah si chubby ni...
Penat sangat agaknya Afia tu.. bukan main lena lagi tidur tu...

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Alahai sian Afia ye.. ramai orang mesti dia rasa tak selesa.

Tahniah Aiman..dah masuk ke fasa baru.. ai, abahnya banyak pesan.. penyayang tu.. Aiman kena ikut pesanan Abah tau.. seronok saya tgk muka parents bila sesi orientasi, terus saya rasa tak sabar nak sekolahkan anak2..

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Dah sekolah ya Aiman. Belajaq rajin2 na.. kesian Afia.. penat kena ikut pegi sekolah hehe..

NzA said... Best Blogger Tips

selamat menjejakkan kaki ke alam persekolahan realiti buat amin..moga dpt suaikan diri dgn rakan2 baru..
PK, sebenarnya bukan bayaran yuran tapi bayaran awal persekolahan....he3x...

Kak Aya said... Best Blogger Tips

selat tahun baru...semoga tahun ni memberikan lebih kebahagiaan untuk kita semua

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

semangat afia teman abang aiman pi skolah ye

MulutPayau said... Best Blogger Tips

AmbOiii ensemnya Abg Aiman....

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

berdebar2 lak saya baca entry ni... bkn pe, duk pikir alsha nanti camne la yer... menangis ke tak.. dia dah la jenis takut dgn org yg xbiasa.. alahaiiii padahal lambat lg nak sekolah tp ibu dia dah awai2 risau.. ahhahha

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Penat afia menjerit! Hihihi... tu yg tido tu.
Alhamdulillah aiman seronok. Anak bijak, mmg suka berkawan!

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Wah, bukan main segak bergaya Aiman nak pergi sekolah! Napalah pula pesanan penaja datang dari ayahnya bukan si ibu? Kitalah patutnya yang banyak beri pesanankan bila anak mula masuk sekolah. Kesian Afia kena dengar taklimat sekali manalah pitching tak tinggi. Kan comel pakai dress cam ni. Kalau dekat, dah merah ya pipi tu dua-dua belah kena picit berkali-kali!

TelingaBulat said... Best Blogger Tips

seronok laa aiman da msok skolah..nnti dpt ramai kawan..PK agak2 masok pendaftaran aiman ni byk ke abis?yerla xsame mcm zaman2 kite dlu