Pixajoy

Monday, December 16, 2013

Home » Petua Resdung

Petua Resdung



Nak share satu petua menarik. Benda ni menyelit dalam Pa&Ma Januari 2014. Petua mudah saja dan katanya cara ni diakui berkesan oleh penyelidik Universiti Michigan. Rawatan secara semulajadi yang tak perlukan banyak modal, cuma sedikit kesungguhan.


Bahan-bahan : Air suam yang dicampur dengan sedikit garam

Caranya : Sengetkan kepala dan tuang sedikit larutan air garam kedalam salah satu lubang hidung sampai air keluar dekat lubang hidung lagi sebelah. 


Korang yang ada masalah resdung cubalah! 





28 comments:

Shark Kay said... Best Blogger Tips

owh..
nmpk cam mudah dan sonang..
tp shark skang mnum susu kmbing HPA..
mmg terbaik produk tu.
mnum dlm 2 kotak insyaallah resdung kurang

Syamil Rashid said... Best Blogger Tips

Betul ke ni??kalau betol nk try buat

Syamil Rashid said... Best Blogger Tips

Betul ke ni??kalau betul nk try

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Entry ni tak naik di blog list la..

Petua yg baik dan mudah ni.. semoga ramai yg dapat manfaatkannya..

Liana Sulaiman said... Best Blogger Tips

boleh try lepas nie

msredcheesecake said... Best Blogger Tips

Kalau masuk idung sebelah, bule keluar sebelah ke? Takut nk try...hheee

lieyalatif said... Best Blogger Tips

alamak cik puan kutu...bace mmg mudah...tapi nak buat tu mcm scary jek hahaahahah....husben lieya ade resdung, ni kalo suggest kat die ni mau die tolak mentah2 kakaakakakak

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Hurm... baca senang je. Nk sumbat dalam hidung? Hahahaha

lizz said... Best Blogger Tips

tq share yek...nanti boleh la bagitau kat kenkawan yg ader resdung...

Puan Mell said... Best Blogger Tips

takut tersedakk.. huhu

Marya Yusof said... Best Blogger Tips

As salam murni,

Perghhh.. marya bc terus rasa ngeri... air garam mau perit hidung...tp nk sihat n bebas resdung xrugi cuba kan... ๐Ÿ˜Š

Roha said... Best Blogger Tips

tak pedih ke hidung nanti pk ?..coz kalau mandi pantaikan.. airlaut (masin)masuk kat dalam hidung punyalah perittt..:)
ingat nak cuba buat kat anak yang ada resdung..tak try of coz tak taukan Pk..so kena try hehe :)

tomato oren said... Best Blogger Tips

aku buat sah sah lemass...haha

husna zahidi said... Best Blogger Tips

tak sakit ke nanti kak murni?? adehh.. takut nak cuba..=/

sal ya said... Best Blogger Tips

ok... takde resdung tapi blh kasi cuba pd yg ada resdung.

TelingaBulat said... Best Blogger Tips

btol ke?blh try gini tp pedih x agak2?

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

nk suruh hubby buat mmg tak la..hahaha..rela mkn ubat katanya..

ct shah said... Best Blogger Tips

my hubby pun ada resdung.leh suggest kat dia watg camni.
thanks 4 sharing!

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Info yang menarik... Terutamanya yg ada resdung. Moga ia memberi manfaat :)

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Boleh try jugak ni....

anajingga said... Best Blogger Tips

bahan mudah dah nak buat tu kena ada jiwa kental sikit..tak berani huhu..good info..puan kutu..

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Ada juga tgk petua ni di FB. Pening juga fikir macamana nak buat mcm tu ;)

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

mesti pedih agaknya kan

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

nak tahu kena cuba la kan

Nora Karim said... Best Blogger Tips

takut pulak nak trrypada faris...mau menjerit sakan budak tu...huhuh

Masya said... Best Blogger Tips

tgh pikir mcm mana nak buatnya ... x terbyg kot klu nak buat kat amir mau dia larikkk ...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Nasib baik takda resdung. Walaupun nampak senang tapi ada sikit scary marrylah nak cuba. Kalau tak keluar gak kat lubang hidung sebelah, apa nak buat agaknya nih... :)

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Menarik jugak ni sesapa yg kena resdung...boleh cuba mana tau baik kan....tak baik kurang!