Pixajoy

Tuesday, December 24, 2013

Home » Perangai Comel Afia & Masa Berblog

Perangai Comel Afia & Masa Berblog



Susah nak tidur siang padahal mata mengantuk. Ini perangai comel anak dara ibu sekarang. Kadang-kadang tiga empat kali masuk keluar buai. Menjerit-jerit test suara dengan pitching keluat. Sampai bergoncang-goncang buai keluar kaki. Beraksi cekap ala stuntman. Nak kata protes buai, tidurkan kat bawah pun cabaran. Kalau dulu boleh sogok dengan nenen, sekarang dia tak layan dah. Bila sedang elok tido buai Afia selalu juga terjaga menangis mimpi ke apa entah. Tidur pun bukan lama mana. Orang dah besar katakan.

Muka serius mengantuk mata bengkak yang amat dah ni. Susah betul nak snap pic si bambam sekarang. Seminit tak reti dok diam. Afia akan fokus sekejap bila dia dapat benda baru. Mainan dia takdenya dia bersungguh main. Kalau main dengan abah atau abang Aiman memang mengekek ketawa. Pendek kata masa main tu lebih penting dari masa tidur. Bila kurang tidur, badan pun makin slim.


Dek perangai comel Afia ibu nak buat satu kerja pun susah. Bila anak tidur bawah dengan ibu sekali sampai London. Masa berblog dah terhad. Semput aku nak BW. Nak update satu entry sehari pun kelam kabut cari masa. Mujur la blogger tak berapa nak tegar. Kalau aku lambat balas jejak tu harap maklum ye.






15 comments:

Roha said... Best Blogger Tips

hai PK..
ermm memang cam tulah gamoknya kalau ada anak kecik kan !!..nak buat keje2 rumah kena kejar masa then time kita tido time tulah dia celik mata haha sabo jelah PK :)

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

afia comel kacau ibu yerr....

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Lama tak singgah sini! Tau tau Afia dah besar...tambah akal dah yeh .... Tido buai pun tak mau lama dah....

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

hahaa. mau nya tak tegar pk. dh terlebey tegar la ni. hihi

nurbijen said... Best Blogger Tips

Tu maknanya Afia dah besar la ibu.. tak syok la asyik tdo jer kan Afia?
Ha ah, badan makin susut kalau kurang tidur.... tapi Afia masih nampak bam bam... rasa nak cubit2 pipi dia tu :)

Norhasniza Khalid said... Best Blogger Tips

eh.. comelnya dia... kiut miut..

Chot said... Best Blogger Tips

Afia xmo tidor? ishhh..rugi la Afia..nnt besar mesti nyesal..best tau tidorr.

TelingaBulat said... Best Blogger Tips

mcm mane ibu nk blogging,da afia buat muke comel..geram laa ibu hehehe

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Hai afia.. panfai nak tarik perhatian ibu ye.. takpe ibu tulis pasal afia cam ni pun ok.. seronok tengok pic comel si afia ni....

Sama kes naim dan nazif la...kul 1 baru nak tidur.. mmg cabaran betul rasanya.

husna zahidi said... Best Blogger Tips

hehehe.. pandai tukar angin dah Afia skarang ye.. =P

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Standardlah tu PK sambil tidurkan anak, kita pun tidur sekali. Tapi memang dahsyat tu anak mimpi sampai ke bintang, ibunya mimpi sampai London! Padanlah sekarang ni memang nampak semput aje kalau singgah ke rumah yek. Takpa nanti bila anak-anak dah besar, kita rilekslah pulak. Masa tu betul-betul bermimpi di London ya!

lily lotus said... Best Blogger Tips

alaa tomeinya budak kecik tu. yer laa sis, lily pun semput nak BW. masa sungguh cepat sgt berlalu.

Cho Zila said... Best Blogger Tips

gituler kalau der anak kecikkan.. semuapun tak boleh.. tak per dia lebih penting.. masani memang perhatian kena tertumpu hanya padamu comel...

izan mama mia said... Best Blogger Tips

hihi..afia yg mula ada perangainya sendiri yer..mmg dh nampak makin slim dah dia

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hihiii afia nak ajak ibu main kan afia.. :-)