Pixajoy

Saturday, December 28, 2013

Home » Flash Card Pertama Afia

Flash Card Pertama Afia



Ternampak flash card ni dekat kedai dua ringgit terus rembat. Sekarang ni Afia nampak sangat berminat renung logo, lukisan atau tulisan pada baju, tu yang beli flash card ni, kononnya macam first step introduce alphabet pada Afia. Kalau Afia sekadar tengok gambar pun dah boleh merangsang otak dia kan. Dia pun dah pandai ajak kita main, ibu selit la sikit unsur pembelajaran.

Mula-mula aku just keluarkan huruf A B and C, tunjuk dan sebut dekat si bambam. Benda baru memang fokus dia tengok. Mulut kecik dia tu kemain lagi bising mengikut apa yang ibu sebut. Macam ada je bunyi A keluar dari mulut Afia. Clever girl sangat!haha.. 

Lepas dah tunjuk dan sebut, ibu bagi chance Afia belek kadnya. 






Dah boring terus simpan. Esok kita main lagi. Seminit sehari pun dah cukup. Lepas seminggu ibu akan move to another alphabet. Mana tahu dah pandai cakap nanti terus boleh sebut A to Z. Baby geniuses gitu.hakhak..




15 comments:

Time Traveller said... Best Blogger Tips

Seronok nyer dia dapat main flash card tu .. comey tomey dia nie.. :D

Roha said... Best Blogger Tips

baguskan PK, flash card ni..boleh meningkatkan iQ pembelajaran anak2 seumur Afia
then juga gud idea untuk cepat mengenal abjad :)

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Pandainya afia pegang flash card tu. Bagusla macam ni..dapat pendedahan seawal usia...nanti cepat afia menguasai abc

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Rajin nya Afia... suka je tgk dia pegang benda tu..Pae dulu byk juga belikan flash card & soft book tu PK..harapnya aktiviti pembelajaran ni berterusan ya..hehe

Puan Mell said... Best Blogger Tips

syukrii dah xmau main flashcard. dia lebih suka books. so ,bagi dia kamus bgambar tu.. hehe

xcited kan kita.. hahaha

tomato oren said... Best Blogger Tips

waahh..afia dah pandai kenal abjad..nanti nak beli jugak kat ulya bila dia dah besar nnt...hihihi

tomato oren said... Best Blogger Tips

waahh..afia dah pandai kenal abjad..nanti nak beli jugak kat ulya bila dia dah besar nnt...hihihi

umi alya said... Best Blogger Tips

Berkat doa ibu, aamiin..

geramnya ngan afia, comel sgt..

Shark Kay said... Best Blogger Tips

Boleh blaja ngan abg aiman le pasni..

MulutPayau said... Best Blogger Tips

wahhh Afia dan pandai pegang flash kad...seronok betul nmpaknya si comel tu...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

bagus camni..!!

hainom OKje said... Best Blogger Tips

baguslah PK ni rajin weyh....ada harapan Afia terer membaca usia 1 tahun ni hehe

husna zahidi said... Best Blogger Tips

hye afia imanina!! *lambai2*

lizz said... Best Blogger Tips

saya dedulu untuk sara n abang uwais memang guna flashcard...budak memang suka..tengok afia tu kemain eksaited lagi tu...

TelingaBulat said... Best Blogger Tips

pndai die memegang..ouh afia da stdy dlu er b4 msok skola tadika. ehhe