Pixajoy

Monday, December 09, 2013

Home » Riadah Paling Spoil

Riadah Paling Spoil



Dah lama sebenarnya bertangguh nak bawa Aiman Afia pergi lepak-lepak santai-santai dekat Taman Jubli SP. Petang semalam timing dah tersangatlah baik. Cuaca bagus, aku pulak off kerja pagi, Afia pun ngam-ngam jaga dari tidur terus aku bagi makan kenyang-kenyang, bagi mandi wangi-wangi. Aiman punya semangat nak main dekat playround Taman Jubli tak payah cakap la kan.

Sampai je seperti dijangka parking penuh. Tepi-tepi jalan pun tak nampak harapan nak park kereta. Dah la aku ni kemain terer bab memandu (Taman Jubli ni kira paling jauh aku pernah drive.haha). Untuk tak hampakan Aiman, aku pusing dua kali jugak mencari kalau ada tempat kosong. Nampaknya memang takde rezeki anak-anak aku hari tu. Terpaksa juga kami patah balik dengan berputih mata.

Aiman kata ,"tak dapat main kat Taman jubli,  main kat taman belakang je la..taman belakang pun best!". Sadisnya ayat dia. Jauh-jauh pusing habiskan minyak akhirnya main kat palyground kuarters. Bolehlah dari takde. Angin baik datang dari mana ntah siap ajak kawan dia berposing with him. Kawan-kawan dia ceria bergaya, dia dok buat muka boring. 




Adik Fia macam biasa muka takde perasaan. Ada dia kisah Taman Jubli ke Taman belakang rumah ke..



23 comments:

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Siannya Aiman...Tak pe lah Aiman...kat taman belakang pun ok jugakkan...
Ada masa boleh pergi lagi..

Dee said... Best Blogger Tips

anak2 sebenarnya tak kisah jauh ke dekat..yg penting dapat main and dengan kawan2 dia..hehehe..

intanfirdaus247 said... Best Blogger Tips

hahaha...ayat terbaik tu...

NzA said... Best Blogger Tips

kesiannya aiman tapi aiman jenis yg baik..gud boylh aiman.aiman xkisah...he3x...agaknya org nama aiman mcm tu tak pk sbb ank2 murid akak yg bernama aiman mmg kebykkn mcm tu......

TelingaBulat said... Best Blogger Tips

hehe comel nye afia..aiman makin gelap..main panas kee tuuh

lizz said... Best Blogger Tips

takper la janji dapat beriadah siap ader kenkawan lagi kat taman belakan lagi seronokkan...

Acik Erna said... Best Blogger Tips

assalam PK..comelnya abang dokong adik..

Puan Mell said... Best Blogger Tips

adik fia gak sempoi.. hahaha

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Ala siannya Aiman dan Afia... Jln jauh2 tapi tak leh main kat taman. Takpe.... Takde rezeki nak buat macam mana :)

Roha said... Best Blogger Tips

hai n salam petang..

takpeee aiman, lein kali pi main sana noh !..
aiman is gud boy kannn....:)

Nurfaezah Abdullah said... Best Blogger Tips

paling suka gambar last ^^

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Hihi..kesian aiman..akhirnya main kt blkg rmh jgk..takde rezeki ye..lain kali ibu bawa lg ye..pic last tu cute sgt..hehe. .

Amanda Suria said... Best Blogger Tips


Budak2 kan..asal boleh berjalan jer diorang x kisah..good boy Aiman..xde macam jenis sesetengah budak...x dapat kalu merentan2...mengamuk guling2 badan...ha..itu perangai anak buah i...

nurbijen said... Best Blogger Tips

Pasrah jer Aiman dapat main kat taman area rumah jer.. good boy, kan? Dapat jugak poasing dgn kawan2 setaman :)
Afia dengn muka tanpa perasaan pun tetap comell..

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Alahai .sian aiman.. xpe Man...esok ke lusa ajak ibu pergi lagi sekali ye..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

alahai kesian aiman... tak pe... next time pi lagi ya... heheh

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Kesian takde rezeki. Semua pakat serbu lps berkurung je hujan kan. Nk tergelak tgk muka Aiman dlm gambar mula2 tu.. bukan muka boring tu.. buat muka macho ;)

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Eh, ingatkan ibu si Aiman ni sikit brutal kalau memandu. Maklumlah, tengok air muka dari jauh. Rupanya... hehehe... Kesian Aiman tahu. Ayat penyedap hatilah tu, pi bagi dia makan labu byk sikit.

CtAyue said... Best Blogger Tips

comelnya afia....

.:fyzz:. said... Best Blogger Tips

PK..fyzz heran..kt blog fyzz tak dk new update dr blog pk..alih2 buka ja byk new hapdet pelik..dulu blog PK dh jadi sekali cam ni kan..
baidewey..ok la riadah belakang kuarters pun ok la..janji dpt main2 kan..afia mmg..tak kisah kt mana pun.aiman so macho aih..hehe

Masya said... Best Blogger Tips

hahaha.. aiman², kamu ni kan.. gelihati dibuatnya.. jadilah janji main yer dak.. belakang rumah pun ok.. blh possing dgn kwn²..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

eh, kwn aiman yg baju kuning tu sekali pndang macam amir ank masya

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

nasib aiman memahami. pk dok kuarters mana ni? dalam kem ke?