Pixajoy

Monday, July 11, 2011

Home » Family Outing : Borong Keropok

Family Outing : Borong Keropok



Salam..


Aduh seharian hari nie tak sempat nak blogwalking. Nak menjengok blog pun tak sempat. Tadi pagi sempat join GA jer. Mata pun dah kuyu nie. Tapi akan diusahakan balas jejak korang. Dalam mengantuk pun berhati waja nak update blog kan. Memang puan kutu suka bercerita. Bercerita sambil menghisap darah.haha..TQ yer kak pah. Sila tekan SINI. 


Hari nie rest dan tido jer. Pagi lepas balik keje beli nasik lemak, masak pun tak. En suami cuti, so rancangan nak pergi Tanjung Dawai, dok best melayan drama kat TV2, last-last sampai ke petang baru bertolak. Perjalanan ke Tanjung Dawai makan masa lebih kurang setengah jam. Dekat ja dengan rumah aku. Aku, en suami dan Aiman memang hantu keropok. Tambah-tambah keropok lekor. Sedap..Dulu aku sampai berangan nak kahwin dengan orang pantai timur. Sebab hari-hari boleh makan keropok lekor.haha jangan percaya, aku tipu.. Tujuan utama nak pergi sana sebab nak borong keropoklah..


Bila melalui jalan ke Tanjung Dawai, terkenanglah kenangan masa di Merbok dulu. Aku dan kawan-kawab gigih jalan kaki semata-mata nak rekreasi dan bermandi manda kat Air Terjun Tupah. Gila jauh dari Uitm Merbok nak ke Tupah. Kalau sekarang suruh jalan maunya semput. Terus dapat asma. Almaklum badan dah membelon.haha..Dalam perjalanan abah call bagitau nak datang rumah. Mulanya kata nak datang esok. Rumah dah la berselerak. Lepas balik sibuk dok mengemas dan mop lantai semua. Mertua nak datang, takkan nak biar rumah berterabur pulak. 


Seingat aku, aku pernah ke Tanjung Dawai cuma dua kali. Dengan sepupu aku dan dengan famili roommate aku. Takde yang special pun ikan bakar kat sana. Sama jer macam kat mana-mana kedai makan. Lepas dah membeli, hajat hati nak la tangkap gambar bagai sekeping dua supaya ada modal nak update blog.haha. Korang macam tak biasa pulak. Tengah en suami dan Aiman dok posing, bateri kamera mati.haha makanya entri kali nie takde gambar. Sekian harap maklum.hehe..




* Dok layan konsert lagu 70an kat TV1 dengan mak dan abah. Semua lagu mak hafal..Aku tak tau langsung, tapi best jugak ekk. Bukan zaman aku.haha..Kejap lagi balas kunjungan korang..











32 comments:

anggunpesona said... Best Blogger Tips

Akak pernah sekali ke Tg dawai. Borong mcm2 kat sana. Tapi tak dan makan ikan bakar, nak balik ke Ipoh cepat, takut jln jam. Masa tu cuti raya cina. Kenangan pahit, 8 jam atas lebuhraya. Jalan jam giler.

chii said... Best Blogger Tips

erk..chii pun ske gak kopok lekor..tp xde ar terpk nk kawen ngan org sana ar plak.ahaha..

Wanie said... Best Blogger Tips

akak, org kedah ek?
dulu sy selalu gak g tanjung dawai..
skang ni je dah jarang..

Lizan said... Best Blogger Tips

bestnya keropok lekor tak sepadan dengan ghopernya yang tak kacak langsung tu kan.

halila Ibrahim said... Best Blogger Tips

akak pun dah 3 kali ke tanjung dawai time merisik, meminang n kenduri adik suami ... adik suami kawen dengan orang kampung yang tepi komplek jual ikan n keropok tu ... kat masjid tanjung dawai tu la...

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@anggunpesona
takde ape yg best.cuma ikan bilis,ikan kering ngan belacan.keropok n jajan semua dr pangkor..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii
well mine,en suami n aiman peberet sgt..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Wanie
eh wanie org mana?akk br 3kali la p..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Lizan
setuju2..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@halila Ibrahim
woo pei bersebab kan kak..klu tk mls jugak nk pergi.skang dh dok dekat bleyla selalu borong keropok

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

Tanjung Dawai tu kat Kedah ke? Eh..puan kutu kat kedah ke sy terlupa plak..aritu kan pindah dr johor..

Air Terjun Tupah tu penah 'hot' kan kat situ..yg kuar kat mastika tu..

NzA said... Best Blogger Tips

akak pn mmg peminat kopok lekor nie...ttp kat muar susah sikit nk dpt...nk tunggu blk kg kempunan...kempunan....

Farah Shamsudin said... Best Blogger Tips

nak juga kopok lekor.. faberet saya tuu..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

lupe laks..puan kutu nnt like page sy yg kat sini ya

Inspirasi Sihat&Cantik

kalau sudi lah..

sy dah like puan kutu nyer page..:)

Bila Ku Kata Cinta... said... Best Blogger Tips

tak pernah pon smpai ke tpt2 yg puan kutu sebutkan di atas..huhu

wanbu said... Best Blogger Tips

baca post nie baru teringat ahad aritu jiran ada bagi kopok lekor...

huhu.. camner leh lupa nie ishh... ishhh... mesti dah mengeras kat dlm icebox tue

mykhalis said... Best Blogger Tips

kalau jumpa dengan lekor yg betul2 sedapa meamng akan beli sokmo.. dulu pernah gak..setiap minggu mesti simpan stok 10 batang,, nakw at makan mlm2

puanbee said... Best Blogger Tips

wah wah bee suka kalau ada aktiviti selaim dr blog , tp tulah tk de sgt pun heheh

kutu bee tag kutu ni

http://honeyvsbee.blogspot.com/2011/07/mega-giveaway-by-yana-cik-putih.html

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Tak pernh sampai lagi ke Tnjung Dawai...malangnya nasibku...

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
yup kedah la..buat lupa plak betty nie.huhu.yup panas sgt..siap ada cd.haha...

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@NzA
p.malam byk kak..tp tak sedap...

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Farah Shamsudin
wah samalah..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
ok sudi punya..hehe dh like dah..add betty sekali:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Bila Ku Kata Cinta...
klu dh smp nti jemputlah dtg rumah..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@wanbu
hehe cpt keluarkan dan goreng..pastu makan..nyum2..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mykhalis
mmg sgt admire kt lekor khalis nie.haha..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mykhalis
mmg sgt admire kt lekor khalis nie.haha..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mykhalis
mmg sgt admire kt lekor khalis nie.haha..

Atiey said... Best Blogger Tips

lama tk mkn kopok lekor..bak sikit kutu

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@puanbee
bee kan blogger yang berjaya..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@MulutPayau
itu bkn malang,belum berkesempatan.sy pun dah beberapa kali pegi tg dawai,tp blom bkesempatan nk ke pantai merdeka...:)

aizamia3 said... Best Blogger Tips

suka beli keropok, pastu santai depan rumah makan dengan anak2.. ;)