Pixajoy

Sunday, July 03, 2011

Home » Blog Assignment Jejaka Terhangat : Aku Suka Blog Ni

Blog Assignment Jejaka Terhangat : Aku Suka Blog Ni


Salam Bahagia..

Ingatkan time belajar dulu jer kena buat assignment, jadik blogger pun kena jugak?hoho..Dengan berbesar hatinya aku nak siapkan assignment nie selepas ditag oleh saudara AFHangat buat aku semangat!!. Dalam cuaca sejuk nie pun aku semangat nak siapkan assignment blog favourite aku ok. Ekceli aku dah follow Jejaka Terhangat entah bila, mungkin lama dah kot. Cuma jarang terjah. 


Banyak blog yang aku suka, tapi oleh kerana assignment nie perlukan sorang jer, aku terpaksa la memilih dalam terpaksa. Eceh! Blog yang aku suka ialah Blog Cik Betty Suka Tulis-Tulis.

http://cikbetty.blogspot.com/

Dulu masa mula-mula blogging, aku suka baca entri blogger otai yang punya nama dan gila ramai follower. Tapi sekarang aku lebih suka terjah blogger yang tak ada nama tapi ada entri yang menarik. Selain tu siapa yang singgah dan komen di blog aku, wajiblah aku melawat blog mereka. 

Pada aku, lebih baik aku pergi blog mereka yang boleh datang blog aku. Faham tak maksud aku? Maknanya mereka yang hargai kita. Kita komen di blog mereka, mereka datang komen di blog kita. Bila dah beramah mesra, sedikit sebanyak kita akan kenal orang tu dan terjalinlah ukhwah disitu. Itu sebab aku suka Cik Betty. Opss maksud aku blog beliau. Betty sangat menghargai pengunjung blog beliau ok. Kalau korang tak percaya, boleh kenalan dengan beliau. Sumpah tak rugi..Tapi sekarang Betty dah popular. Tak percaya terjah SINI.



Bukan maksud aku tak suka blog blogger otai, blog mereka aku pergi jugak, cuma tidaklah setiap hari. Aku pun faham takkan depa nak mai blog cabuk aku nie.haha..Kalau semua yang komen kat blog mereka nak terjah, banyak gila kan..


Sebab kedua adalah kerana Tulisan Gila-Gila Cik Betty. Entah ekk aku nak bagitau camna, aku memang sukalah tulisan betty. Sangat simple, kelakar dan berinfo walaupun entrinya kadang-kadang sangat pendek. Bila tulisan kena dengan jiwa aku, memang aku sukalah..

Ok, itu saja. Aku nak bagi lebih daripada dua point tapi bukan ada markah lebih pun.kihkih..Akhir sekali sudi-sudikanlah Mummydanny buat assignment ini.

Kira selesailah blog assignment jejaka terhangat yer. Sekian..





12 comments:

NUR said... Best Blogger Tips

rajennya wat assignmen..

NzA said... Best Blogger Tips

wah, wat assignment..rajinnya!!!!!
akak sama dgn PK, akak akn jengah kalau org jengah blog kita..kalau org xlayan sapaan kita tu seolah2 org tu xsudikan.....

senyumSOYA said... Best Blogger Tips

jom akak kita BW..heheh..jenguk2 stranger..hehehhe..

waa..panjang asignment akak ni..(^^!

Nur Farah Hani said... Best Blogger Tips

setuju ngan kata kata kamu.. btw da hbis belajar ni amlas da nak wat assigment.. bosan.. ahahaha.. :D

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@NUR
kasi meriah sikit..lgpun dah kena tag kan..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@NzA
yup setuju dgn akk.:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@senyumSOYA
pnjg ker?nk tulis byk lg nie..hikhik

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Nur Farah Hani
tau takper..

Abdul Farique said... Best Blogger Tips

biar tak dak nama tapi entry tu biar menarik ye tak :D

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Abdul Farique
yup..100% betul!haha..

Jejaka Terhangat said... Best Blogger Tips

betul2..kadang2 blogger baru2 ni lagi best penulisannya. cuma tak brape naik sbb kurang promosi je. sbb tu JT buat assignment ni. utk kita masing2 promotekan blog2 underground yg hebat2. hehe..

papepon thanks sbb join. nnti keputusannya kluar jgn lupa terjah yek. =)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Jejaka Terhangat
yup!wajib terjah...:)