Pixajoy

Saturday, May 16, 2015

Home » Reward Untuk Aiman Afia

Reward Untuk Aiman AfiaDah lama tak reward anaknda berdua ni. Tak semestinya dah capai sesuatu kejayaan baru ibu nak bagi hadiah. Hadiah yang sekecil ni pun, bila kita buat surprised pada anak-anak depa dah suka. Untuk Aiman ibu hadiahkan colouring book Cars. Sebenarnya dia pernah sebut nak colouring book baru, so hadiah yang tepat untuk buat kejutan. Untuk Afia ibu belikan Excercises ABC Book.


Anak dara kemain teruja, dari bawah lagi dah yey bila ibu tunjuk book dia. Dan-dan nak bukak tak menyabar naik rumah dulu. Tengok tu sampai rumah sakan dia dok belek tak peduli dan ibu tangkap gambar pun. Walaupun Afia belum pandai tulis, dia dah kenal banyak benda dalam gambar. Boleh improves lagi English word Afia. Nanti besar sikit boleh buat exercise tulis ABC ok!

Anak bujang macam biasa tak habis dengan gaya best dia tu. Bila ibu snap gambar, memang dah tak ada gaya lain dah pun. Ambik bantal ja sembunyi badan sado. Dia pun suka sangat dengan cars book ni, terus colour tak ingat dunia. Selain kaler, kat tengah buku ada stickers cars, mana ada budak tak suka main tempek-tempek kan.

Terasa macam syurga dunia bila anak tersenyum gembira.

3 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

yeyeye ibu baik.. haha, mesti budak berdua tu sorak macam tu bila diorang dapat reward tu.. dari gambar pun boleh nampak mereka tengah seronok main dengan buku cars dan blok tu... merah smeuanya ya...

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

suka benor dorngdua beradik :) kan..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Kita ni kalau boleh apa anak nak, kita cuba beri. Kalau nampak mereka tersenyum gembira, memang berbunga-bunga mataharilah dalam hati kita nikan...