Pixajoy

Monday, May 18, 2015

Home » Giant Bubbles Taman Jubli

Giant Bubbles Taman Jubli



Dah lama juga tak bawa anak-anak santai petang. Jumaat lepas tiba-tiba en abah ajak outing. Carik angin sikit, panas kan cuaca sekarang. So lokasi paling dekat dan jimat untuk berekreasi tentulah Taman Jubli. Again and again bawak Aiman Afia ke playground.



Biasa pergi tengok orang main giant bubbles, kali ni apa kata kita try! Semangkuk RM 3, dua mangkuk RM 5, tambahan stick RM 1. Kami ambik RM 5, main sampah puas! En suami kan terkenal peramah bak reporter, dah mula sembang dengan abang bubbles, kemain rancak, kami dapat lagi 2 sticks free ja tak perlu bayar.

Aksi Aiman main bubbles, Afia dapat aiskrim dia tak heran dah belon berterbangan di udara. Kesian kan budak allergic aiskrim ni.


 

Tu..jilat aiskrim buat derk je.. Habis berlemuih!



Puas snap gambar anak, bagi chance ibu pulak ye. Syok rupanya main buih sabun ni.hahaha..


Habis aiskrim baru Afia sibuk nak main. Suka dia je celup gaya macam pandai sangat.


En suami dah start sembang dengan abang giant bubbles tu dari mula sampai balik. Laki aku memang kaki sembang oii.haha..Lepas main buih sabun, ibu layankan anak solehah pusing satu taman. Habis semuanya baby dan budak dia nak tegur buat kawan. Dah tau kan gennya turun dari siapa. Kami tuju ke kolam Afia terus sebut fish..Sayangnya takda fish anak oi. Nak pi tengok deer pun malas, bau dia tu tak tahan.haha..

 Puas jalan tengok tortoise segala, kita sambung main kat playground lagi. 




Sudah-sudah, jom balik ke pangkal jalan jom!








11 comments:

Bunda a.k.a KN said... Best Blogger Tips

Nampak sangat dah besar Cik Fia kita ni...tembam, sikit lagi boleh lawan abang dia...

Acik Erna said... Best Blogger Tips

Tengok gambo sicomel afia makan aiskrim pun boleh buat acik teringin

tiga lalat said... Best Blogger Tips

salam. hee meriahnyerr anak anak bermain ;p

SalbiahM said... Best Blogger Tips

nampak mamanya yang excited lebih..hahaha..untung suami peramah, tu yang dapt 2 sticks free

nurbijen said... Best Blogger Tips

Main bubble yg tiup2 tu pun dah ralit... Kalau dapat yg giant mcm ni, lagi lah ralit..

eima said... Best Blogger Tips

KAMI TAK PENAH TRY LAGI .. MLS NK BAWA NAK PI T AMAN YG RAMAI ORG KAT PUTRAJAYA NI ..... HEHHEHE

Chii Arisa said... Best Blogger Tips

skali skala...ibu pun nak main bubble sama kan...dulu time kita..xde yg bsar2 camni kan :p

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

untung la kan.org peramah.ada rezeki anak anak
kt kl pon ada gak. nengok aje skrg.
tunggu rania pandai main..hahaha bru ceq test juga.hihi.masa tu ntahada lg ke tak pon tak tau le kan.
mcm mcm ada erk kt tmn jubli ni..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Ni siapa sebenarnya yang nak main bubbles sesangat ni? Saja jerk beri laluan kat anak-anak dulu. Mesti time menunggu tu tak sabar-sabar nak join anak-anakkan, PK ~_^

Bapaknya peramah padanlah Afia pun peramah juga. Ke mana tumpahnya kuah mi udang kalau tak ke mejakan...

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Kami pernah main bubbles ni kat dataran putrajaya je.. dah lama dah.. ai tgk ni terasa nk try lagila.. tp kaalu ke putrajaya ni banyak dugaan lain,anak2 bukan nak bermain bubles sangat tapi benda lain lak..

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Sejak tak de anak kecik ni mmg tak pernahlah nak rasa main belon. Kang org kata apa pulak hihi....
Dulu belon comel je.....la ni dah giant belon....dahsyat betulkan ...

Ibu bukan main na....syok jugak tu nampaknya hihi....