Pixajoy

Saturday, May 16, 2015

Home » Resepi Smoothie Coklat Pisang

Resepi Smoothie Coklat Pisang



Ni nak share resepi mudah kesukaan seisi keluarga. Walaupun kat rumah kami semuanya peminat pisang, tapi kalau dah kerap dan banyak sangat beli pisang, larat ke nak buat kek pisang dan makan camtu je. Nak buat cekodok merajuk dah, selalu sangat fail, so aku dapat idea buat smoothie. Menu sarapan sihat Insyaallah kenyang sampai lunch. Yang penting tahap sedap terjamin! 


Fresh milk/full cream milk/susu cair + sedikit madu + serbuk koko/ Milo + pisang yang dibekukan. Blend semua, siap!













8 comments:

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Sedapnya tu muni. Hari2 dok tengok resepi di sini. Hehe.. Terliuq dibuatnya.

Siti Rohaida Yusof said... Best Blogger Tips

tak pernah lagi try ni..ada masa nanti boleh try la..

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

perghhh sedap nya..tak pernah plak cuba..

Chot said... Best Blogger Tips

kak..tp kenapa warna hijau? haha..dah nmpak macam jus pegaga dimata sy

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

ha, smoothies pisang pun ? haaa, meh amik pisang setandan yang ada kat dapur saya ni, cer PK buat apa2 masakan yang sesuai. saya dah bimbang ni, takut buruk itu je..

nak tanya gak pasal warna hijau, letak perwarna hijau ke?

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

smoothie sedapnya..adoii...

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

dapnya.suka.
tak sabar nti nk buat utk rania :)
rania blm blh jalan lg pk.
baru dok berani diri lps tangan

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Kalau diberi pisang setandan, memang habislah pisang-pisang tu semua dibuat segala aneka menu hidangan keluarga. Ni lagi hebat dari penulis manuskrip karya teragung nih! Idea kat dapur tak pernah kering gitu...