Pixajoy

Saturday, May 16, 2015

Home » Resepi Puding Roti Marble Mudah Sedap

Resepi Puding Roti Marble Mudah Sedap





Hari yang katanya mertua datang rumah aku memang gantung kuali tak masak langsung. Dari breakfast lunch dinner semua makan kat luar dan tapau. Malam sebelum mak abah balik tu ja baru tunjuk skill. Buat agaq-agaq roti ja pun.haha..Esoknya masuk bekas bagi mak bawak balik sikit. Sebelum ni dah beberapa kali buat guna pewarna semata. Kali ni perisa original, sirap dan milo bergabung meletop!


Resepi Puding Roti Marble : Rendam satu pek agar-agar 20gm pastu masak dengan 4 cawan air. Tapis agar-agar ke dalam periuk dan masukkan bahan kisar ( 1 tin susu cair + 1 biji telur + 6 keping roti + 1st esen vanilla ), masak dengan api perlahan kemudian masukkan gula + susu pekat secukupnya. Bahagikan ikut warna dan perasa kesukaan, tuang secara berselang seli hingga habis. Sedap dimakan sejuk-sejuk dari peti ais.








3 comments:

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

dapnya
tgh mbyangkan kesejukan nya bila melalui anak tekak..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Lah... ingatkan kek marble tadi. Rupa-rupanya puding. Dok pelik memula awat bubuh sirap dengan milo....

Miz Eija said... Best Blogger Tips

sedapnya... eija suka puding roti ni PK tapi tak penah buat hihi... boleh la buat ambik resepi PK yea... hmmm sedapnya :)