Pixajoy

Monday, June 22, 2015

Home » Menu Bazar Ramadhan

Menu Bazar Ramadhan



3 Ramadhan, bila mertua datang kita gantung kuali. Sementara cuti en suami masih berbaki, moh kite ke bazar. Menantu anak hantu bukan tak nak masak, freezer dah kosong anak mak abah ni yang tak beli barang basah.

Kami ke bazar Kepala Batas dengan misi mencari nasi daging sedap. Bukan tak ada bazar berdekatan, bila dah jatuh cinta jarak bukan penghalang kan, gitu! Aku yang sekarang bukanlah yang dulu. Pergi bazar tengok makanan semua dah tak feel nak rambang mata, diet wey kena ingat tu.haha. Aku cuma teringin popia basah, yang selebihnya semua nafsu abah dan anak jantannya ye.hehe..



Menu utama nasi daging lupa nak snap, tu dalam plastik sebelah air Tropicana. Ada keli bakar, caru bakar, pari bakar, sambal udang petai dan kuah kari. Kuih as mention before popia basah aku punya, masalodeh, seri muka dan aneka puding. Semua menu beli tinggal hidang dan ngap. Meriah makan peduli diet bila ramai-ramai.

Anak bujang puasa penuh selama tiga hari walaupun hampir pancit penat jalan kat bazar. Anak dara sepanjang jalan kenyang belasah tiga bijik bebola udang plus segelas milo. Sesekali je kena menu bazar, pasni kita up menu air tangan iron chef campak baling pulak.haha..









21 comments:

Bunda a.k.a KN said... Best Blogger Tips

Mak , pak mertua pun faham...menu dari bazaar lagi beraneka rasa...janji ada...

nasa mulia said... Best Blogger Tips

meriah menu bazaar PK....sabtu lepas ada jugak gi bazar tapi beli air 2 jenis dengan apam balik. x raound abis pun bazaar tu beli kedai yg kt tepi2 jer....panas & sakit kepala.

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Klu g bazar ramadhan mmg rambang mata...semua sedap2..hehe

lia ummiirfan said... Best Blogger Tips

sedap tu keli bakar.. 😋😋

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Amboi meriah. Tahun ni akaknbelum jejak lagi pasar ramadhan, en ayah adalah. Tu pun sebab anak dara minta ayam, sebab ibu masak ikan.

Ada juga ajak2 ayam Maryam pergi pasar ramadhan, tapi jawapannya mesti taknak. Nanti adik terliur katanya. Hihi..

Myra Jay said... Best Blogger Tips

Sementara ada kesempatan nak terjah Bazaar kan sesambil cuci mata..
Mujur daulat kuat, tahan godaan pelbagai juadah di bazaar tu :D

eima said... Best Blogger Tips

ramainye org kat param kan .... tu yg tak lalu nk pi tu ....

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

Meriah betul menu bazar Ramadhan..sesekali memang seronok selalu jemu pulak..Mesti nak masak sendiri..campak2 pon sodap..:)

nurbijen said... Best Blogger Tips

haih, tak sabar nak pegi pasar ramadhan kat M'sia ni.. Tunggu lah!

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

blm pergi param lg ni.hihi
cik suami aje pergi.pesan.
mls nk bsesak sian rania

nasi daging... ;)
air tgn sndiri kan walaupon campak.itu harus..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

tahniah aimann..
smga berjaya puasa penuj aamiin

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Banyaknyaaaa! Tak apa tak habis ada adik tukang makan ye. Tapi adik tu makan banyak manalah kan Pia kan. Ibu ni betul-betul berbuka auntie tengok hihi..

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

sesekali beli kat Bazar best jugak..hehe..jauhpun takpa janji menu sedap...
teringin popia basah bila PK mentioned.. sini tak tau nak cari mana...uwaaaa

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Kakzakie

ini Bukan nafsu ibu kakak zakie..ni nafsu wan dengan abahnya..ibu mkn nasik daging pun tak smp separuh bungkus..diet kak zakie

Puan Kutu said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Mummydearie said... Best Blogger Tips

Tak sangka Iron Chef pi tunjuk kat bazar Ramadhan. Ingatkan menu berbuka dengan sahur lain-lain, tak sama setiap hari ~_^

Macamana Aiman puasa? Banyak demand ke PK? Cik Pia tak payah tanyalah yerk, jauh lagi masanya nak merasai berpuasa bersama keluarga. Buat ibu dan Aiman terliur meleleh air liur tu mungkinlah *_*

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Hihi...bukan main chef yer, dapat peluang pergi bazzar bukan main laju melangkah hihi...Betullah PK, mak pun kurang rambang mata sekarang ni.... tak macam dulu, nak melahap aje kerjanya hihi...

Rajin gak PIL datang yer

aizamia3 said... Best Blogger Tips

Hari pertama je pergi bazaar, saje cuci mata.. hari kedua dan seterusnya makan menu yang di masak di rumah.

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Jauh tu g bazar.. semangat .. hihi..memang patutnya gitulah kan.. dah tahu diri pandai masak kenalah ke bazar yang puas hati, baru tak rasa menyesal dan kata 'aku masak sdiri lagi sedap'..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

saya kalau balik umah mak saya, mesti ada menu bazar... hahha... kalau dekat umah sendiri ni, tak jejak bazar pun.. hihi

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

saya ada komen, tapi xtau masuk or tak komen utk entry ni...

tapi saya nak tanya muni ni... nak mintak tolong muni komen dekat entry ni http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2015/05/apa-tips-untuk-dapat-anak-lelaki.html?showComment=1435115509735#c3406014925958153781

sebab sebelum ni muni pnah gtau saya pasal tips yg muni buat tapi saya lupa... nak kumpul tips sebagai persediaan tahun depan.. hahhaha