Pixajoy

Wednesday, June 17, 2015

Home » Buku Baru Afia

Buku Baru Afia



Afia Imanina umur dua tahun ni dah pandai kira satu sampai sepuluh ikut turutan. Huruf pun dah banyak dah yang Afia kenal. Syukur dapat pengasuh yang mementingkan persekitaran pembelajaran yang baik. Banyak juga Afia belajar dari rumah pengasuh. Kira satu dua tiga tu pun rasanya belajar dari kakak-kakak. Sekarang memang sawan mengira, all the time tu wa ga pat ma nam juh pan lan loh..haha semua sebut yg belakang ja.

Kan ada cerita tempohari anak pengasuh belikan writing board dekat Afia. Buku ni pun kakak belikan jugak tau!





Menarik bukunya. Baby first book yang bersaiz besar. Boleh belajar alphabet, numbers, opposites, motion and feelings, telling time, addition, subtraction, day week month of the year, semua all in one, boleh guna sejak baby sampai 6 tahun. 









20 comments:

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Pemilihan yg baik.
Tak rugi apa lagi anak-anak cepat tangkap kalau tiap hari dia pandang lama-lama dia akan tahu satu-persatu.

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah..perkembangan yg baik buat Afia... seronok bila persekitaran suka belajar ni... hehe..
makin comel dia..rambut dh panjang ya PK...:)

Lea Ismail said... Best Blogger Tips

sama dengan Adli. sawan mengira. hehehe. Adli one-ten dah lancar dah. yang syoknya ten tu mesti ada tambahan ten..ten..ten.. hahaha. satu-sepuluh pun dha lancar. A-M ok lepas tu ikut suka dia je. Alif- sin je lepas.yang lain ikut dia nak sebut. naik tangga, makan, nak tidur pun nak mengira... seronok kan melihat perkembangan anak

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

ya Allah..makin comel si Afia ni..dah lama tak tengok..
geramnya...bagus2 ..ada persekitaran yg baik..penting untuk perkembangan otak dia..moga Afia jadi anak yang bijak..

nini said... Best Blogger Tips

Amboiiii dah ada buku baru....mesti semangat nak baca

nini said... Best Blogger Tips

Wah da ada bku bru....mesti semangat nak membaca kannnn

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

pandainya cik pia..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah buat afia dpt tmpat asuhan mcm tu..bagus afia, minat belajar

selamat bpuasa kak

mardiana abu darin said... Best Blogger Tips

Wow...pandai afia! Anak sapa tu! Anak diana umur dah 3 tahun...still pelat lgk...yg dia tahu ampat= empat....kdg2 kira lintang pukang. Environment kat Umah bb siter tu actually penting jugak. Sbb ms mereka panjang di sana...

Bunda a.k.a KN said... Best Blogger Tips

Owh pandai dah dia...good girl, nak lawan abang Zarif lah tu yea...
Abang Zarif pun banyak buku kat rumah ni...kakak2 belikan, mak nora belikan...siap beg sekolah ngn alat tulis bermacam2 bagai...
Zarif pun senang nak ajar dia..

LiYa HaNiF :: said... Best Blogger Tips

alhamdulillah good gurl afia nie..

ida =) said... Best Blogger Tips

Wahhhhh!!! Pandai Afia! Untung pengasuh macam tu. anti hajar pun macam Tu. ajar anak2 asuhan sambil ajar anak dia - hanif. Kikiki.

Aleesya so far baru kenal a - c, 1 - 3. Mama dia jarang nak mengajar lagi. Aleesya sibuk bermain je setiap hari.

Gud job Afia!

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

mcm menarik je.
tgk contoh pk, boleh ?
rania baru ada koleksi flash card dgn soft book je

semoga afia rajin rajin blajar smga mbsar sebagai anak yg bijak, rajin solat taat perintah Allah dan dengar cakap ibu dan abah.aamiin

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Semoga Afia menjadi seorg yg cerdik nnati....kecil2 cili padi nih!

Miz Eija said... Best Blogger Tips

alhamdulillah... best nya dapat bs yang perihatin ttg bljr... moga afia terus maju :)

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Bagus betul pengasuh cik pia ni.. tak berkira dan pandai pilih hadiahnya kan.... cepatla fia pandai nanti...

umi alya said... Best Blogger Tips

Erkkkk Afia dah besar rupanya, makin manis..

Sue Bee said... Best Blogger Tips

Bijak anak mama..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Budak-budak memang cepat tangkap. Senang kalau nak suruh belajar sekarang. Moga Afia terus-terusan rajin. Nanti boleh bergurukan ibu :)

CtAyue said... Best Blogger Tips

bijak afia.. dhia kira pat ime jer.. 123 tatau letak mana. :)