Pixajoy

Friday, February 01, 2013

Home » Keropok Lekor Home Made Lagi

Keropok Lekor Home Made Lagi





Dengan perut yang makin membesar, gigihnya aku duduk mengadap ikan kembung asingkan isi dari tulang. Kali ni banyak pulak tu ikan, dah la comel-comel. Dua jam  jugak aku fokus dengan benda ni. Dapatnya 8 batang je. Suka buat sendiri sebab yang dijual selalunya rasa tepung je lebih.

Cuma sempat snap pic lepas rebus. Yang dah digoreng tak sempat tayang terus kelam kabut bawak pergi tempat kerja. Terbaiklah kata Aiman.hoho..Resepinya dekat SINI. Sebab dah banyak kali buat, aku dah ubah sikit resepinya campur dengan sedikit serbuk penaik dan tepung gandum. Pada aku rasanya lebih umphh dari letak tepung ubi semata-mata.


* Semalam balik Alor Setar lagi. Now aku dekat kampung..:)



23 comments:

Masya said... Best Blogger Tips

pagi² dah tayang kopok lekor eh... tak pernah pun buat sendiri...

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Rajin. Mesti sedap.

BlueiceButterfly said... Best Blogger Tips

rajinnya..mesti sedap..dah lama tak makan kropok lekor lak..huhu

Tihara said... Best Blogger Tips

nampak banyak ikan tu, sedap..leh la jadi tokey kepok gete pasni :)

Mrs Lurve said... Best Blogger Tips

wahh...rajinnya siap wat sendiri lagi..

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Sedap nya kepok lekor..
sllu sy beli yg mentah then goreng sndiri kt rumah..
boleh cuba buat sndiri jg kt rumah:)

NzA said... Best Blogger Tips

wah sedapnya...

nnti PK tinggalkan alamat kt email akak ye.....
email: norzakiahabdullah@yahoo.com

Nor Salmi said... Best Blogger Tips

Rajinnya PK.. Lepas baca entri PK yang dulu konon akak nak buat tapi sampai sekarang asyik beli juga..

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Rajinnya Muni... :)

Betul kata Muni tu, lebih baik buat sendiri. Selalunya yg dibeli di luar tepung jer lebih... Fiza slalu kena.

Eh! Balik kpg. Mesti seronokkan. Apa2 pun Muni. Jaga diri baik2 tau. Jgn lasak sgt.

zie marziah said... Best Blogger Tips

rajinnya ibu mengandung kita ni:)kuar baby karang haruslah rajin macam maknya:)

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

wahh xlama dah deliver eh kak?

mengidam ke tu smpai buat keropok lekor tu hihi :)

rajinnyaa mama aiman ni..heee

izan mama mia said... Best Blogger Tips

rajinnyer..baby girl kot ni

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

alaaaa...ni yg buat kecur air liur ni. k.izan tak pernah buat sendiri lagi kopok lekor ni. mesti sedap kan sbb rasa isi ikan je...

azura said... Best Blogger Tips

wah sedapnya

azura said... Best Blogger Tips

wah sedapnya

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said... Best Blogger Tips

puas hati buat sendiri kan kak.. nak2 kalau sedap..fuhhh

Ym.Bundle said... Best Blogger Tips

ok note..free2 nanti aku nak buat gak..lama tak makan keropok leko ni..nak beli kat pasar malam boring, asik dapat yang sejuk je..takde feel, liat..nak makan ni kena panas2 kan kutu..hahah

Nastyna said... Best Blogger Tips

Pakai tuna jadik tak agak2? huhuhu saya nak!!!!

Mama Adam said... Best Blogger Tips

rajin nya. sarat2 pulak tu. hihihi.
nampak sedap! mewah ikan!

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

omak eh..rajin kak murni ngadap benda tuh..husna plak nak asing isi ikan nak buat kuah laksa pon jenuh kena suruh..=P

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

wah best ni.. fav saya tu.. hihii

ikie said... Best Blogger Tips

Sedapnya..

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

sedapnya keropok lekor..