Pixajoy

Monday, February 11, 2013

Home » Bacalah Anakku Aiman : Tamat Buku 3

Bacalah Anakku Aiman : Tamat Buku 3



Alhamdulillah akhirnya tamat juga Bacalah Anakku Buku 3. Panjang masa yang kami ambil untuk habiskan buku 3. Lately momentum mengajar kelaut. Tapi takdelah sampai hanyut di lambung ombak, biasanya aku  keep in track semula. Kalau dah mula bosan dengan buku, aku gunakan flash card. Aku buat game, gunting-gunting flash card pastu gabungkan suku kata minta Aiman baca. Cara ni Aiman suka.



Walaupun Aiman kurang lancar dengan Buku 3, aku nak terus proceed buku 4. Bagi aku asalkan Aiman dah kenal, ingat setiap sebutan dan boleh gabungkan setiap perkataan dah ok. Lagipun buku 3 ayat dia dah mula complete. Bila tunjukkan huruf-huruf gabungan yang Aiman dah belajar dekat paper atau buku waktu bedtime story dia dah boleh sebut even agak lambat. Kalau banyak buat excercise lama-lama nanti Insyaallah lancar.

Beberapa hari ni bagi Aiman enjoy cuti dulu. Nanti dah balik sini baru teruskan buku 4. Sekarang ni kebiasaannya aku dah panjangkan sesi bacaan sampai lebih setengah jam. Budak memang cepat hilang fokus. Kesian Aiman kena dera.haha. Ni semua untuk kebaikan Aiman juga. Nasiblah dapat cikgu ibu yang garang. Kata Aiman, takpe Aiman kena marah pun, janjinya Aiman pandai sudah. Comel sungguh Aiman!

Semoga Aiman terus diterangkan hati.





11 comments:

LYAfrina said... Best Blogger Tips

lya pon nkmulakan lgkah ajar asya baca suku kata ni.tp x reti nk mulakan mcmana. sbb tkut cara y lya ajr n kat skolah dia belajar berlainan & dia jd confius..
nanti blh la share dgn lya ye, step pertama nk ajar membaca ni.. sbb lya byk gak google..

moga aiman trs sukses..

Nastyna said... Best Blogger Tips

Ya Allah terharu a pulak Aiman kata lagu tu kan.
I bagi Jelita conteng2 buku jer pun dah naik darah, tak tau la nnt nak ajar dia membaca lagu mana.

umi alya said... Best Blogger Tips

Aiman umur berapa erk? nnt ada masa akak buka entri lama2

Munnafendy said... Best Blogger Tips

yg bgusnya ibu aiman rajin!

NzA said... Best Blogger Tips

moga aiman jadi anak yg cemerlang brkat usha ibu n aiman sndiri....

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Good luck Aiman. Baguslah tak merujuk kena marah. Kalu saya dulu belajar ngaji siap menangis kena marah ;) mungkin PK bukan marah tp tegur. Bk2 Tk dua kena arah bila belajar

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

alahai..comelnya aiman..bijak berkata-kata..=)

tahniah ye..cepat habiskan..=)

Mama Adam said... Best Blogger Tips

ha.... ni masuk gear berapa ni?
hahaha... laju aiman. adam, buku 4 tu dah habis... tapi, mama dia xde gear nk ke buku 5. hahah...

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

cr mengajar anak2 pun garang hihihi

Masya said... Best Blogger Tips

teringin sgt nak beli buku mcm ni nak ajar amir baca jugak.. tp mahalkan pakej²nya ni...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

ololooo sweetnya aiman nih... budak pandai!!