Pixajoy

Friday, February 08, 2013

Home » Sarung Bantal Baby Handmade Lagi!

Sarung Bantal Baby Handmade Lagi!



Bulan lepas punya gigih buat sarung bantal baby siap ropol segala. Kisahnya dekat SINI. Malam tadi datang kerajinan buat dua lagi sarung bantal. Sebijik sarung je aku menelaah dekat 2 jam. Jahit pakai tangan kau! Kebetulan ada kain sikit jumpa dalam almari. Kali ni simple je. Bolehlah juga buat ganti-ganti sarung bantal baby nanti.



Kain untuk sarung tilam dan bantal baby tak beli lagi. Entah tukang upah pun takde. Kalau sarung je dah mahal baik aku beli set tilam yang baru terus. Tapi sayang dengan tilam Aiman yang dulu. Batak peluknya tu tak pernah guna pun dulu. Kalaulah ada mesin jahit, aku berangan dah nak buat sarung bantal pattern macam mana. 

Wah kemain aku berlagak walhal mesin jahit tak pernah sentuh. Skill jahit pun secoet time ERT dekat sekolah. Tu pun projek ERT mak kawan aku tolong jahitkan. Agak-agak kalau beli kain dekat nagoya, mampu ke aku jahit sendiri pakai tangan? 1 sarung tilam, 3 sarung bantal, 2 sarung bantal peluk, oh pitam!







13 comments:

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

wah.. hand made.. puas hati rasa nya bila dpt buat sendiri utk c comel nti.. sama lah kita, dulu2 ambil ERT jugak kt sekolah.. tapi smpi la ni tak reti sgt nk menjahit...haha.:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@aTieYusof Family

form 1-3 mmg wajib amik ERT,klu tak, tak pasal la sy nak blaja jahit.hehe..

Nastyna said... Best Blogger Tips

raaaaaaaaaaajin nyer!!! hahha sama la saya dulu projekt ert pun upah tukang jahit. siap request jangan buat cantik2 sgt hahaha.

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

hehehe.... akak dulu panggil sains rumahtangga.... tu pun akak suruh mak cik akak buat

umi alya said... Best Blogger Tips

wah.. rajinya pm kutu, akakpn ambik kelas ERT tp smpi kini tak reti2 menjahit (tak minat :(..)

❤Kamsiah❤ said... Best Blogger Tips

org tua dulu2 pesan..jgn pilih kaler kuning time nak buat/beli sarung bantal/tilam/selimut baby..takut baby kena penyakit kuning hehe...

Aju Mohit said... Best Blogger Tips

kreatifnya!!! saya suka sangat nak belajar jahit tp belum tercapai lagi hasrat tu ;)

MulutPayau said... Best Blogger Tips

mmng rajin betul....akak dulu, beli yg dah siap jer...tapi kalau jahit sndiri mmng puas hatikan.....

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@❤Kamsiah❤

sy bukan pilih kuning,yg ada ni kain lama.dh tak guna sy buat la sarung utk ganti2 je..yg betul punya sarung belum beli kain.lgpun takde bukti saintifik kot yg mengatakan begitu.hehe..

izan mama mia said... Best Blogger Tips

terer ar jahit dgn tangan..

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

kalau husna jadi baby tu, untung giles..rajin ibu nye..hehe..

eh..teringat projek ERT dulu..husna pon bedal suruh mama yg jahitkan..=P

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

hari tue....cr pun jahit sendiri...pakai tangan..

Masya said... Best Blogger Tips

wahhh hebatnya murni, kt ni nak potong kain pun hadoilah terkial².. buat sendiri macam ni puashatikan.. walaupun simple jer...