Pixajoy

Sunday, February 03, 2013

Home » Electronic Guarantee Letter (eGL)

Electronic Guarantee Letter (eGL)



Surat pengesahan diri dan pengakuan pegawai secara online telah dilaksanakan di peringkat permulaan mulai 1 Ogos 2007 di hospital-hospital sekitar Lembah Klang. Aku baru tahu.hehe..Now penggunaan eGL telahpun diperluas ke semua hospital di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia.

Dengan adanya eGL aku tak payah susah-susah lagi nak bawak Guarantee Letter bila nak bersalin nanti. Pihak hospital akan tengok eGL melalui aplikasi HRMIS
. Entah tempat kerja aku pernah aplikasikan benda ni ke tak. Nanti aku kena tanya tadbir la. Kena pastikan semua maklumat lengkap dan dikemaskini.

Disebabkan aku akan bersalin di Sungai Petani (Insyaallah), aku listkan nama hospital di negeri Kedah yang menggunakan aplikasi eGL.

 
HOSPITAL ALOR SETAR

HOSPITAL SULTAN ABDUL HALIM

HOSPITAL KULIM

HOSPITAL LANGKAWI

HOSPITAL BALING

HOSPITAL JITRA

HOSPITAL DAERAH SIK

HOSPITAL YAN

HOSPITAL KUALA NERANG


Untuk senarai hospital negeri-negeri lain korang boleh tengok SINI





8 comments:

zie marziah said... Best Blogger Tips

dah lama KKM buat benda ni cuma nak laksanakan tu yg payah..sy pergi GH, mintak e-GL kat jabatan hasil.senang je jawapannya kerani yang pandai hrmis tak datang.sy geram.direct sy call peg it jkn.bila budak hasil tu tau sy kerja jkn baru terhegeh2 print out.boleh plak?tadi cakap xde sape yg pandai?

PK kalau depa xmau print e-GL buat tegas sikit.kadang2 depa malas sbb sistem slow

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

x berapa taw psal aGL nih..

kalau ada rezeki nk terjah lar kak murni kat HSAH..=D

azura said... Best Blogger Tips

baik bawak Puan Muni, ayah saya pun g IJN bawak GL sebab sistem diorang x mesra sangat online ni

Nastyna said... Best Blogger Tips

bagus dah makin maju.

izan mama mia said... Best Blogger Tips

baru tau pasal nih

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

dah ada sistem online plak ye GL ni... baru tau jugak sbb takde sapa keje gomen...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

oo bersalin kt sp yer.. nanti leh g tgk.. hihii

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

wah...semakin canggih...dah ada sistem online..