Pixajoy

Wednesday, February 13, 2013

Home » Kismis Doa

Kismis Doa


 
Iklan sat, 
 
Semalam waktu ke Tanjung Dawai dekat tepi jalan nampak kambing yang perutnya tengah boyot. Aku pun kata "eh kambing tu mengandung.." Kena bantai gelak dengan en suami katanya binatang bunting, bukan mengandung. Tu pun aku bertekak nak menang jugak, fail BM sungguh!
 
Ok iklan habis.
 
Sejak pregnant, aku memang amalkan makan kismis doa. Beli kat kedai seringgit je sebungkus. Kurma pun amalkan juga. Tapi nak restock kurma makan masa sikit sebab bukan semua tempat ada jual. Kalau bulan puasa banyak la.
 
Beli kismis percuma kad doa. Macam-macam doa ada. Antaranya doa melihat cermin, doa memasuki rumah, doa supaya dapat membayar hutang, doa terganggu dan terkejut ketika bangun dari tidur dan sebagainya. Banyak antara doa-doa ni aku pun tak hafal sebenarnya. Memang bagus untuk diamalkan. 

 
Dah banyak aku kumpul. So far Aiman baru hafal doa makan, doa lepas makan, doa penerang hati dan doa tidur.  
 
 
* Si chubby dah balik.









18 comments:

Mama Adam said... Best Blogger Tips

wahhhh.......... nk juga amalkan makan kismis =)

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Wah bagusnya ada doa...

fyna said... Best Blogger Tips

kismis memang elok utk kesihatan dan minda kan. ^_^

umi alya said... Best Blogger Tips

bagusnya.. kena amalkan jugak ni

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

bagusnya ada hadiah kad doa. boleh hafal sama2 ngan aiman. k.izan makan kismis n kurma yg mak bawak balik dari mekah. free... hehe...

eita said... Best Blogger Tips

kismis n kurma memang bagus

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips

nanti cerita pasal perangai baby lepas makan kismis ni eh :)

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Amalan yg bagus

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

bagus kan makan kismis..beli kismis dapat kad doa.. 2in1..boleh anak2 hafal doa2 harian tu..:)

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Cantik pulak kad doa tu Muni. Fiza dulu pun time mengandung suka makan kismis.

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

elok amalkan kismis ketika mengandung...

izan mama mia said... Best Blogger Tips

nak beli jugalah..bagus laa

Masya said... Best Blogger Tips

bgs amalkan makan kismis masa mengandung lg bgs makan kurma jugak... siap dapat doa yer...

Mrs Lurve said... Best Blogger Tips

wahh..siap ada doa lg, bagus nie

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

dulu rajin jgak..sekarang dh malas..=P

hafal yg penting2 dulu aiman..=)

GreenJade said... Best Blogger Tips

sama lah kita sis..sy pun dh byk kumpul doa2 dia..selama pegnen tu hari mmg kismis n kurma aje boleh masuk dgn happy nye dlm perut ni..hihihi

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

mmg bagus mkn kismis n kurma.. sy dulu mmg mkn kurma je.. sampai sekarang.. kismis tu mkn gak tp yg dr mekah punya.. :-)

sal ya said... Best Blogger Tips

kismis ni bgs.