Pixajoy

Tuesday, February 26, 2013

Home » Bacalah Anakku Aiman : Tamat Buku 4

Bacalah Anakku Aiman : Tamat Buku 4



Alhamdulillah tamat sudah Bacalah Anakku Buku 4. Buku 4 agak cepat Aiman tangkap. Ibu pun dah tak perlu jadi tarzan. Aiman dah mula tak mengeja, boleh terus sebut dan gabungkan perkataan. Seronok betul dia bila ingat gabungan konsonan d dan vokal kerana nama kumpulan da di du dalam Maharaja lawak sampai kadang-kadang lupa sebutan d tu sebagai 'deh'. Macam-macam la Aiman ni.. 

So far dah tak banyak kesalahan waktu membaca. Bab mengingat sebutan konsonan d, g, l dan r kena improved lagi. Tapi takpe, dua kali buat ulangan, ibu rasa Aiman dah boleh proceed buku 5. Tahniah Aiman Mukhlis, pistol dah dapat, lepas ni kena rajin untuk teruskan bacaan. Jangan asyik nak cuti je! (peringatan untuk diri sendiri juga supaya jangan malas.hehe..)

Semoga Aiman diterangkan hati dan menjadi anak soleh. Ameen...





23 comments:

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips

ada 4 ka? bukan 6? rasanya abah ada belikan utk adik masa kecik2 dulu...ada 6 jilid

♥MAMASYAZA♥ said... Best Blogger Tips

wahhhh good, semoga aiman boleh baca dengan lancar lepas ni. hero kecik akak tu pun sama, puas kena paksa

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Amin!..moga Aiman jadi anak soleh dan pintar..terang hati dan dipermudah kan belajar..amin! :)

Hanie Dew said... Best Blogger Tips

wah..jadi cikgu aiman kat rumah. hebat la aiman. all the best aiman. pasni kalau proceed buku 5 mintak la robot pulak.. ihikihik..

izan mama mia said... Best Blogger Tips

wah pencapaian yg bagus..tahniah untuk ibu dan anak...

er br tau nama tuan blog ~muni~ kan..

Masya said... Best Blogger Tips

alhamdulillah.. tahniah.. murni... kt jugak ni yg tgh gigih nak mengajar amir membaca, mmg kene cr mood dia.. ibu ni pun nak jadi tarzan jugak tau.. kene saikooo...

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Amin.. Bagus Aiman, teruskan perjuangan. Kalau dah pandai baca nanti Aiman akan rasa lebih seronok. Aiman boleh baca komik, buku cerita..

ps: sejak pandai baca, kesukaan beli gula2 dan coklat maryam dah berkurang. Sekarang dia mintak buku pulak..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

bagusnya aiman... faris belum habis lagi buku 4 ni... faris ni cepat lupa... mmg kena byk sabar la... huhu

diana said... Best Blogger Tips

bagus2...
tahniah jugak pada ibu nya..:P

diana said... Best Blogger Tips

bagus2...
tahniah jugak pada ibu nya..:P

eita said... Best Blogger Tips

bagus lah cepat tangkap...

nati akan jadi lebih lancar lagi kan

transformed housewife said... Best Blogger Tips

tahniah utk Aiman dan mak Aiman. Lps ni kena simpan2 buku2 utk adik Aiman pulak.

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Wahhh... dh masuk buku 5. Adam lom lagi. Hahahha... MA 'rajin' skrg ni :)

my notes said... Best Blogger Tips

assalamualaikum ... melentur buluh jangan cepat putus asa .

BUNDA a.k.a KN said... Best Blogger Tips

bagus lah ada daya usaha untuk maju..credit untuk ibunyer juga..

Nastyna said... Best Blogger Tips

Yayy next book!! Amin...
Terus dapat pistol as hadiah eh, pasni apa yg dia aim? Berbaloi la hadiah pun sbb ada usaha.

qieranna said... Best Blogger Tips

hooreyy...boleh proceed buku 5..tahniah yer aiman...

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Wow Tahniah AIman

Munnafendy said... Best Blogger Tips

bgus aiman! bleh masuk buku baru..yeay!

NzA said... Best Blogger Tips

anak lelaki mcm tulah PK..kena byk sabar....huhuhu....
TAHNIAH...teruskan usha aiman yg comel.

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Cepatnya khatam tahniah.

sal ya said... Best Blogger Tips

alhamdulillah...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

wah, aiman makin bagus!! :-)