Pixajoy

Wednesday, February 27, 2013

Home » Buah Tangan Dari Mekah

Buah Tangan Dari Mekah



Semalam balik Alor Setar. Merancang balik sebab en suami nak tengok bola dekat stadium. Terlanjur balik abah ajak pergi ziarah Paktam ( bapa saudara en suami) yang baru pulang dari mengerjakan umrah. Seronok mendengar cerita Pak Tam dan Mak Tam tentang Tanah Suci. Entah bila rezeki kita hendak kesana. 

Kopiah untuk Aiman dan en suami. Jubah ni untuk abah, tapi sebab besar jadi rezeki en suami

Selain ni abah dan en suami dapat sorang sebentuk cincin mekah dan tasbih. Yang paling best dapat minum air zamzam, makan kismis, kurma, buah zaitun, kacang cerdik dan sebagainya sampai puas. Bukan senang nak dapat. Terkodek-kodek je baby kat dalam sebab suka!






15 comments:

Masya said... Best Blogger Tips

alhamdulillah.. kira rezeki babylah jugakkan.. dapat makan kurma dan kismis dr mekah.. kemain tekodek² baby dlm perut joget eh...

Mrs Lurve said... Best Blogger Tips

baru2 nie parents balik dr mekah jgk, pun dpt rasa jgk air zamzam tue seme..dpt jubah, tp mcm besar je..maklumlah org2 mekah seme ragam2 tingginya

Sally Yatiey said... Best Blogger Tips

Bestnya dapat buah tangan dari Mekah :)

Munnafendy said... Best Blogger Tips

sy ingat kek td.kopiah rpanya...

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah rezeki baby dlm perut..
best dapt minum air Zam-zam dan kurma.. bukan senang nak dpt makan yg betul2 dr Mekah kan? :)

Ym.Bundle said... Best Blogger Tips

yang aku tau la kutu, kalau pakaian dari sana semua made in caina..haha..

azura said... Best Blogger Tips

rezeki dari tanah suci moga berkat

diana said... Best Blogger Tips

alhamdulilah..
rezeki...

transformed housewife said... Best Blogger Tips

kcg cerdik tu kcg apa?

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Wah! Bertuahla baby dpt merasa kurma dan kismis dari mekah. Bkn mudah nak dpt.

Nastyna said... Best Blogger Tips

punya lama I belek2 gambar, kopiah...
haa makan puas2, baby pun suka. Dia pun tau makanan yang sedap yer.

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Betul Adik PK (singkatan Puan Kutu) akak sendiri masih rindu dengan suasana disana...

Nora Karim said... Best Blogger Tips

bestnya dpt makan semua tu... saya bab kacang2 mekah tu mmg suka sangat...

sal ya said... Best Blogger Tips

kadang2 brg2 drpd Mekah pun made in China tp yg menerima ttp seronok. mcm tu jgk la ms abah akak blk drpd umrah.

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

amboi.. siap terkodek2 lagi.. hihiii