Pixajoy

Saturday, October 10, 2015

Home » Resepi Nasi Ayam Penyet

Resepi Nasi Ayam Penyet



Cuma nak tempek resepi macam biasa senang nak refer nanti. Kerja mudah screenshot je malas sangat kekdahnya.





Stepnya macam banyak tapi tak susah nak buat. Beli ayam pun tak potong besar, suddenly boleh terfikir nak buat nasi ayam penyet, so guna bahan sedia ada kat rumah. Bolehlah buat lepas mengidam walaupun rupa tak semegah.








6 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Haha.. namanya PK..semua pasti jadi. Kat rumah kami pernah sekali je buat ayam penyet ni. Masa tu bibik lama MIL ada datang. Tapi kami makan dengan nasi biasa je.. resepi PK ni best sangatla sebab ada nasi khas lagi..

eima said... Best Blogger Tips

menarik kan .... klu rajin ape pun boleh jadi ....

Nora Karim said... Best Blogger Tips

wah.. sedap nmpknya tu.....

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

nasi ayam penyet jd peberet sya sjak dok jb dlu.
hri hri lunch kt tmpat yg sama. sdap sbb sambal tu
ayam maka panas panas.hirup sup

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Kebetulan.....2 hari sudah okje makan ayam penyet....Pergh!!!! Sedapnyaaa sambal diaaaaa, 2 , 3 kali gaklah mak tambah....pedas tp nak lagi weyh!

Tetiba teringin pulak nak buat hari ni...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Kalau apa-apa resepi bagi kat PK memanglah mudah walaupun kita nampak bukan main banyak steps nak membuatnya. Tapi tergoda juga saya sebenarnya nak mencuba. Tinggal nak dengan tak nak, rajin dengan malas aje!