Pixajoy

Tuesday, October 20, 2015

Home » Hadiah dari Tokwan

Hadiah dari Tokwan



Sebenarnya kan Aiman dah lama demand jam tangan tapi abah dia la ni dok tangguh nak beli. Bila keluar asyik demand mainan je so bawak bersabar la bab jam tangan abah kata.hehe..

Waktu outing pun tak pernah kami jumpa jam tangan sesuai untuk dia tu yang dok bertangguh nak beli. Nak keluar semata nak beli jam dia memang tak la kan. Mujur Aiman ni jenis tak kisah..bab ni memang ibu puji dia tak pernah la push kita untuk dapatkan sesuatu yang dia nak. 

Baru ni kan Wan dengan Maktok dia mai. Hari Jumaat ibu kerja pagi, so Aiman ikut abah pergi pasar dengan maktok dan Wan. Kebetulan kot jumpa kedai yang jual jam tangan. Ala murah je pun jam tangannya RM 20, Wan yang bayarkan. Wan kata hadiah sebab Aiman nak sunat hujung tahun ni. Hadiah bagi in advance.hahaha...

Sekarang ni pi mana pun mesti pakai jam tangan dia ni. Dah jadi barang kesayangan.

Hari pertama dapat jam tangan.






13 comments:

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Alahmdulillah maktok pun mesti gembira bila melihat cucu benar-benar menghargai pemberiannya. Jam utk bebudak biar beli yg murah lebih baik sebab boleh belikan baru selalu. Kalau yg mahal dan tahan lama mereka pun bosan. Kakak dulu masa anak-anak masih kecik pun beli macam ini. Bila dah remaja baru tahu yg branded masa itu baru sesuai sebab dah tak tahu jemu..

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah.. ok sangatla hadiah dari tokwan ni.. bermakna hadiahnya.. guna baik2 ye Aiman..

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

suke la aiman yer dapat apa yang diinginkan..
adik pia dapat ape?
ehh dah nak sunat..
zee ingat nak sunat jugak 2bradik tu serentak..memula nak buat taon ni tapi cuti plak dah takde..banyak sangat kejadian berlaku..postpone pi taon depan la..

Nooriah Abdullah said... Best Blogger Tips

wah bestnya dpt hadiah dari tokwan
mmg bagus tokwan bagi jam setiap detik nanti pasti teringat kat tokwan je

eima said... Best Blogger Tips

suka la aiman kan .... anak aku ni rajin aku beli kan jam .... tp tak mala pun la takat 10-15 hengget je ... tapi asal beli tahan la 2 minggu ...pastu hilang ... jenis tak reti nk menjaga ... mak die pun sama hahhahaha

tiga lalat said... Best Blogger Tips

untunglar dpt hadiah jam dari tokwan., hehe2

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Ni baru seminggu dia sayang la..lepas ni tak tau la..biasanya klu belikan dia apa2 memang gitulah..seminggu ja sayang..pastu berlwcai hilang ntah kemana.harapnya jam ni dia syg la kan..sbb susah nk dpt..dekat setahun mintak kot.muahaha

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Adik pia dia bukan kisah..kecik lg tak reti nk demand apa2 dr wan..lgpun masa kejadian pia dekat rumah mak pengasuh..ibu kan kerja..so abg aiman je la dpt

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

wah best abang aiman.... nampak dia dah kurus sikit la kan

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

yeay yeay
hadiah sgt bermakna
ooo dh sunat ye..
good luck aiman :)

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Fuyoioo...mak dah tak nampak jam tangan tu. Mak nampak tomyam fan ikan ikanan yg berenang dlm kuah tu PK. Kusss semangat sedapnya....

Untunglah Aiman lum potong dah dpt hadiah .....lepas potong mintak lagi Aiman hihi..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

alhamdulillah..xkira mahal or murah..bila pemberian dr seseorg, ianya amat beharga kan..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Saiz jam tangan yang sesuai untuk budak-budak macam Aiman ni memang susah sikitlah nak cari. Sama macam si Bubbly Abang. Itu pun time kita nak takda yang berkenan, time kita taknak, tiba-tiba aje nampak berlambak. Abang tahun ni pun dapat jam tangan hadiah hari jadi tapi pakainya sekejap aje. Tangan tu bambam agaknya jadi bila pakai lama dia jadi rengsalah.

Oh, bercakap pasal nak 'potong bird', Aiman dah dapat kelulusanlah ya untuk berkhatan? Anak saya ni tak tahulah bila agaknya boleh. Plannya maybe tahun depan! Saya selalu aje buat joke nak potong bird dua-dua sekali serentak. Meraunglah si kecil tu kata taknak!