Pixajoy

Friday, October 16, 2015

Home » DIY Simple Puzzle

DIY Simple Puzzle



Cuma nak share cara mudah DIY puzzle untuk anak. Bahan yang diperlukan tak banyak, semua aku buat dari bahan kitar semula. Ni kira macam abm juga kan merangsang otak anak menjadi bijak dan mendidik mereka sifat sabar.


Kotak dipotong or gunting ikut saiz yang diingini.

Lukis dan warnakan objek pada kertas A4 kemudian potong ikut saiz kotak dan gamkan. Kalau agak tangan tak ada drawing skill tu boleh print out je gambar.

Eh tetiba ada gambar si bambam yang sibuk nak join ibu kalerkan puzzle. 

Potong gambar terpulang kreativiti sepadan mengikut umur anak. Tadaaa puzzle siap!












12 comments:

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Rajin!

kakyon said... Best Blogger Tips

kreatifnya..

tiga lalat said... Best Blogger Tips

chomey anak tu khusyuk lukis ., ;p

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah. Menarik ni.. aktiviti 2 dalam 1..jadi diorang akan sambungkan la kepingan ni ikut apa objek yang sepatutnya..ya? Menarik..

Elya Roza said... Best Blogger Tips


creative sis

umi alya said... Best Blogger Tips

Terbaik PK..

wa said... Best Blogger Tips

Jimat dan kreatif..Rajinnya dia.....

Cieyla Mohamed said... Best Blogger Tips

rajin mummy PK ni..:)salam perkenalan dr group HS
Follow sy balik yee TQ
http://akudiadangarage.blogspot.my/

nini said... Best Blogger Tips

Wahhhh rajinnya ibu dia.....bagus gak idea ni kan...jimat pun iya

Ummu Khaulah said... Best Blogger Tips

Cantik dan kemas. Suka! :) Salam ziarah dari Group Homeschooling Genius Syurga

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

wah menarik
nice sharing..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Adui! Syahdu teruslah bila kita baca 'tangan takda drawing skill' tu! Terasa-rasa dalam hati tau! Entahlah, tak tahu nak nangis ke nak gelak sekarang!