Pixajoy

Tuesday, October 20, 2015

Home » Kunjungan Tetamu

Kunjungan Tetamu



Kisah Sabtu lepas, adik ipar yang dok kat Lumut tu singgah rumah. Hari Isnin Afi ada checkup dengan doktor pakar dekat Hospital Alor Setar, disebabkan Wan dengan Maktok ada sini jadi Acu sekeluarga datang rumah dulu. Petangnya depa semua balik Cik Pia melalak tak ingat. Turun bawah hantar Wan Maktok semua dia ingat nak bawak dia sekali kot. Sedih la kan kena tinggal.hehe

Lama kan Nina tak jumpa Abang Afi, malu-malu la pulak nak bergambar pun dok jauh.hehe..


Ibu dengan Maktok dari pagi dah slow-slow panas enjin kat dapur. Mertua dan menantu bergabung tenaga siapakan hidangan cheewah..

Simple menu sambal sotong, udang goreng kunyit

Pari bakar

Ulam ulaman

Ikan kembung juga dibakar pastu Maktok buat sambal belacan. Yang ni dah tak sempat nak snap. Alhamdulillah selera makan ramai-ramai.











12 comments:

tiga lalat said... Best Blogger Tips

wahhh seksi Nina tu kann ., kihkih2

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Oh ... ni gambar hari tu.. terliur tengoknya.. rupanya masak ni masa tokwan ada ya.. Udang tu terutamanya nampak sedap.. yang tu siapa masak? Mak ke menantunya? Haha.. pasti menantunya kan? ..

Awat cik pia tak ikut sama balik? Nati 2 minggu lagi ibu pergi amik semula.

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

sedapnya.style og utara makan mcm ni kan. simple. udng goreng kunyit peberet ayh saya. sambal sotong peberet mak. ulamulam mcm biasa la kan. gu nya.. naknak ada pula menu bakaq, kalau selera sblh perak mesti ada menu berkuah. kari atau tempoyak. wajibalghannah..

pk, takpaham kaknina tu sapa
abg afi tu sapa pulakk. ke salah gambaq ?

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Waduh kecik lg takpa seksi wak..kot dh besar kena tutup aurat.hehe

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Of course menantunya.haha..mak mertua kali ni sediakan bahan2 siang ikan je menantu conquer habis masak semua.hahaha...bab sambai belacan ja serah kt mak ciksue..chek tak reti jarang buat tak minat.huhu

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Adoi ciksue plak.AN la.sory.hehe

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Mula2 tu depw demand nk bakaq sotong tu..udang buat sambai tumis..ikan temenung mak nk buat singgang n goreng utk budak2 kan ke tak pedas..sy kata kt mak kecik benor sotong klu bakaq kecut habis tak padan..ni yg jadi tukaq habis menu.hehe

eima said... Best Blogger Tips

syok mkn nasi ramai ... mmg berselera

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Makan ramai ramai mmg berkat PK, sebab tulah sedap....
Si Nina tu ada iras dak Pea ler.....dah namanya sepupu, tak ke mana romannya tu...
Pergh!! mmg terbaeklah menantu ngan mak mertua bergabung. Tak nyanyi lagu Stacy ke? Hihi...

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@hainom OKje

Nina tu memang cik pia la mak jilap oii..afi ngan acu dia memang panggil afia sebagai nina.adoi...

LYAfrina said... Best Blogger Tips

alahai..afia n geng tu cam malu2 je

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Makan ramai-ramai memanglah sedap. Letak apa pun habis. Rajin menantu dengan mak mertua main masak-masak kat dapur ya. Oh, ya tak ya pulak! Tak akanlah menantu mithali nak suruh mak mertua main masak-masak sendirian kat dapurkan. Sangatlah nak kena hempuk. Hahaha!

Peliklah panggil Cik Pia ni Nina. Lain macam pulak!