Pixajoy

Sunday, October 18, 2015

Home » Makan Sama Wan Maktok

Makan Sama Wan Maktok



Jumaat lepas Wan dan Maktok datang rumah. Macam biasa kalau mai mesti ada sesi tapau makanan kedai or makan kat kedai punya. Bukan salah menantu anak hantu ni malas masak tau, abah (FIL) yang request nak ke Nurul lepas tengok aku ping entry kat facebook.haha..

So ke Nurul Ikan Bakar lagi kita minggu ni untuk dinner. Kali ni datang makan nasi putih. Tapi kan..kali ni pun tak order ikan bakar. Ni macam mintak suruh repeat lagi makan sini la kot.huhu..


Tengok muka happy bila Wan Maktok mai rumah

Kami order fresh orange sejag.

Aiman dan Maktok menanti dengan sabaq. Semua pakat lapaq oii lunch makan laksa beli je.

Dua beranak yang bersawan.kihkih

Siakap tiga rasa, bawal emas stim halia, sayur campur dan tomyam. Simple menu Alhamdulillah semua sedap siap mintak tambah nasi.

Cik pia pun makan boleh tahan. Dah-dah simpan HP nak melantak ni.hahahaha..

Keluarkan HP semula untuk sesi dessert.hakhak

Bambam punya syok la dapat makan aiskrim. 


Esoknya baru ada sesi masak memasak bersama mak mertua nanti update aku kalut nak balik rumah dah ni qado tidur.hehe..





















7 comments:

NzA said... Best Blogger Tips

Ha3x...kelakar je PK ni.
Terliur pulak tgk ikan siakap tu...adeh

eita said... Best Blogger Tips

syok nyer tgok budak2 ni mkn...

tiga lalat said... Best Blogger Tips

sonoknyer., ;p

Amir renovation said... Best Blogger Tips

Assalamualaikum tuan/ puan. Sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy sambung rumah,pasang tile,plaster siling,wayaring,waterproofing,bumbung,plumbing,mengecat,grill dan owning,porch keta,autogate,vinyl floor,wallpaper,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,cheras,kl,ampang,damansara,puchong,nilai,sepang,bndr sri putra. Hubungi sy d no 0192945175 or wssp sy di no 01129110298 (amir)

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah.. syokla dua kali makan kat tempat best dlm masa tdekat.. selalu juga tok wan datang ya.. ni menantu kesayanganla ni.. mana menantu hantu.. klau yang hantu takdenya nak selalu datang r pegi mana2 bersama2.. haha..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

mcm best bawal emas msak stim
selalu say dok bakaq, goreng, dan buat botok2 (bakaq versi letak rempah bagai)
sebab x suka ikan lembik lembik. kalau buat kat ayah rania msk stim suka la dia. saya nengok je la. hiks

bila bakar suka ratah sambil cicah ayaq asam.
rania pon sy dh bg rasa ikan bawal emas tu... sedap isi dia.

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Takkanlah PK takut nak memasak untuk makpak mertua. Bukan ke hebat di dapur. Kalau depa tak datang berkunjung, macam-macam masakan dibuatnya di dapur rumah. Campak baling jerk. Bila makpak mertua datang, terus ajak makan di luar ya! Hahaha!

Saya kalau pi makan tempat macam ni memang sukacitalah nak makan nasi putih + kailan ikan masin + telur bungkus + tomyam campur + ikan siakap 3 rasa. Tak kiralah restoran tu kat mana, ini juga yang kita minta walaupun orang kata signature dishnya makanan lain!