Pixajoy

Wednesday, March 26, 2014

Home » Fruit King Burger Untuk Birthday Boy

Fruit King Burger Untuk Birthday Boy




Cerita basi gak ni. Balik dari PD kami terus hantar Acu Ain dekat kampung (Nibong Tebal). Kebetulan malam tu birthday Aiman, jadi singgah makan dekat Parit Buntar. Setiap tahun memang tak pernah miss belikan kek bila tiba hari lahir Aiman. Kali ni je kita buat kelainan sikit, abah dan ibu belanja Aiman makan burger besar. Birthday boy memang jenis tak kisah, hadiah pun tak pernah request. Sejuk hati ibu mengandungkan Aiman.kehkeh..

En suami yang sebenarnya nak sangat makan charkoteaw. Along Charkoteaw tempat kami selalu pergi tu charkoteaw dah habis. Mana taknya sampai kat Along dah pukul 11.30. Pilihan yang ada cuma Omaq Charkoteaw. Mengikut tekak aku Omaq ni rasa dia boleh tahan tapi tak boleh lawan Along.  Along ni kira charkoteaw paling femes dekat PB, kadang customer sampai berdiri menunggu orang habis makan sebab tak cukup kerusi meja.

Lokasi dekat Pekan Lama PB berdekatan jam besar. Sebab tekak en suami sorang je nak makan charkoteaw, kami ke Fruit King. Yang bestnya Fruit King ni dia boleh tolong orderkan charkoteaw untuk kita. Dah apa hal pula aku cerita pasal charkoteaw kat sini. Jom layan birthday boy dengan Burger Fruit Kingnya.




Yang kami order ni sebijik RM35. Burger besar ni boleh makan dalam 6 orang. Sebab kami ni perut besar-besar belaka, licin jugak kami kerjakan 4 orang. Lepas tu ada rasa macam nak muntah balik. Sapa suruh isi perut melebihi muatan kan. Tapi kira puas hati la daging tebal, roti burger pun sangat lembut. Sos dia kalau lebih umphh sikit, mesti lagi mengancam. Keseluruhan rasa not bad. Mengalahkan Chef Jo tak aku komen?muahaha...


Yang ni donut Acu Ain belanja. Beli kat Hentian Tapah. Kedai pun dah nak tutup jadi tak banyak pilihan belasah apa yang ada. Macam semua je perisa coklat tapi teruja jugak nak tempek sini baq hang first time makan Dunkin Donut. Mari gelakkan mak birthday boy.hakhak


Akhirnya malam kedua kat Penang dapat gak pekena charkoteaw Along. En suami dengan abang aku je makan kat kedai. Afia dah tertidur. Aiman pun tidur awal keletihan sangat pi mai pi mai ikut Pak Ndak dia di siang hari. Aku makan yang tapau punya. Entah kenapa rasa dia macam kureng banyak macam aku selalu makan. Ke aku dah kenyang sangat petang tu dah melantak mi rebus satu setengah bungkus.haha 


Seminggu cuti aku makan tak kira kalori semua benda aku bantai. Jajan coklat masa kat highway dah jadi makanan ruji. Hebat tak hebat berat naik dekat 2kg jugak la. Selamat kontrol makan ye PK, cuti dah habis!





19 comments:

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Kalau dah besar macam size kek memang puaslah makan 4 org - sampai nak terkeluar balik ye hihi...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Besarnya burger tak pernah nampak! Kalau nak rasa kena gi PB lahkan, PK. Puas hati Aiman dpt burger besar. Bestkan 'burger boy' makpak belanja besday cam ni? So ni tengah turun naik katil ler ni nak menurunkan 2kg tu? Jangan-jangan lemak tu dah termutasi makin bertambah banyak kot PK. Ahah, kalau semua makanan kedai tak sedap, apa lagi cepatlah keluarkan entri makanan buatan sendiri. Dah lama tak meleleh air liur nih!

Sue Bee said... Best Blogger Tips

besar nya burger tu PK..masa cuti sekolah ni kerja SB dok asik melantak makan saja ni..tak penah rasa kenyang lagi..heran aku kalo tak naik2 jugak berat bdn SB yang cekeding ni..hahaa!!

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

besarnya burger..puas makan..
banyak betul udang dlm charkoteaw tu..sedapnya..dah la akak peminat udang..hmmm ..telan air liur lagi..

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

mak ai, gedabak besar burger tu. ini baru betul2 celebrate birthday ni

Acik Erna said... Best Blogger Tips

Assalam PK..pertama kali acik tengok gambar burger besar.baru tengok gambar tu..bellum pernah tengok depan mata lagi

makchaq said... Best Blogger Tips

Selamat hari jadi Aiman... semoga membesar jadi insan cemerlang..
Terrer tu.. boleh makan empat orang burger besaq tu..

nurbijen said... Best Blogger Tips

wah, satu beuger boleh makan 6 orang... sesuai sgt utk kami satu keleurga :)
Tak potong kek, dapat potong burger pun jadi la kan Aiman.. bagus Aiman tak demand utk birthday :)
Sedapnya la charkue tiew tu PK... dgn udang yg duk posing mengancam :)

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

UpHaha.. tengok PK kecik je.. naik setakat 2kg tak jejaskan pun.. bestnya Aiman dapat makan burger yang besar tu.. special juga drp asik jamu kek je.. bagus idea ni..

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

mak ai besar nya beger...mmg sesuai tuk satu keluarga tu...selera sungguh Aiman makan...

Nora Karim said... Best Blogger Tips

omak aiiiiii bosar bonar burger tu....!!! tekejut tgk... hahahha

- AZIE - said... Best Blogger Tips

kat sini ada satu ag buger bakar besar gitu..dkt de pauh garden..hebatlah aiman kalo mkn habis sebiji tu hehehe

Masya said... Best Blogger Tips

BESARNYANYA BURGER TU... TOING.. TOING... MAU X MUNTAH KALAU MAKAN BNYK TU NAK HABISKAN 4 ORG..

lizz said... Best Blogger Tips

waa kemain beso burgernyer tuh..tahap lelah nengokyer..bertuahlah birthday boy ...abang uwais KALO DAPAT BURGER ni pun dia makan tak hingat penggemor burger katanyer..

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Fuhhh Besarnya berger tu...tapi kalau makan satu fmly, mmng sesuai sangat..
Selamat hari lahir utk Aiman..semoga menjadi anak yg cemerlang dunia dan akhirat...

anamizu said... Best Blogger Tips

1.fuhhh besaq gila beger tu PK! kalo ana ni pon mkn, mau tekeluaq balik semua dlm perut hahaha

2. Along charkuehteow tu mmg ummph ek? hurmm nk kena p try nti nih hehe

Nastyna said... Best Blogger Tips

homak ai besornyer, ini lagi baekk dari kek ni, harga pun ok la kan. heishh canno nak buat burger besor lagu tu yer?

Shark Kay said... Best Blogger Tips

hohoho...
terbaek ler layanan untuk besday boy,
puah hati abg aiman dapat makan yer.

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

waahh... memang rare kek besday boy ni ye...

hepi belated besday Aiman !

kami pun baru skali try makan2 kat FK

ni tgh karang entri, google2 sikit tu terjumpa entry kutu ;)