Pixajoy

Tuesday, March 04, 2014

Home » Afia Bersunat

Afia Bersunat



Afia telah disunatkan di Klinik Dr Azhar semalam pada usia 10 bulan 1 hari. RM 25 sahaja chargenya. Alhamdulillah lega rasa. Sebelum ni asyik bertangguh dek kesibukan en suami. 

Masa masuk dalam jumpa doktor, aku baringkan dan buang pampers Afia rilex je. Time doktor sunatkan dia macam blur, senyap tak menangis..doktor pun kata, "Ohh tak nangis.." habis je ayat doktor Afia terus melalak. Lambat betul dia pickup, sama macam ibu dia.haha. Sekejap je nangis dah pujuk Afia diam, doktor pun siap kiss dan sempat puji wangi. Baby doktor..memang la wangi, mak baby ni je berpeluh ketiak masam.hehe



Wajah selepas disunatkan. Semalam sebelum ke klinik aku dah perasan badan Afia dedar macam nak demam, lepas sunat terus dia demam. Kali ni macam teruk sikit demamnya. Tadi pergi checkup Afia dah ok. Now panas balik badan dia. Doakan Afia cepat sembuh.







17 comments:

NzA said... Best Blogger Tips

oooooo..baru sunat ye PK....nasib baik ok je kan..gud girl...
Kalau kt kelate ank2 pompuan di sunatkan masa umo 7hr brserta majlis bercukur, akikah n beri nama.....

Chot said... Best Blogger Tips

Afia, takleh puji sikit ye. hahah.

shahdiana said... Best Blogger Tips

dah bersunat ek...dah jadi anak dara dah dia ye...hehehe...dulu bersunat anak pun dalam umur 5,6 bulan gitu..caj pun dalam RM27..sangat berpatutan kan....

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

alahi..demam ye bambam..moga cepat sembuh ye sayang...

Tihara said... Best Blogger Tips

kesian dia,
moga cepat semubuh yea baby comel

Petak Bunga said... Best Blogger Tips

xde ank perempuan lg..
x de pengalaman ni lagi

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

ooo..anak dara dah sunat ya..:)
demam nak jalan kot..cepat sembuh ya sayang..

- AZIE - said... Best Blogger Tips

get well soon afia...terkejut sbb bersunat sama kot..qisya masa 7bulan bersunat..afia kuat, mesti cpt baik..

- AZIE - said... Best Blogger Tips

get well soon afia...terkejut sbb bersunat sama kot..qisya masa 7bulan bersunat..afia kuat, mesti cpt baik..

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah Afia dah sunat...good girl Afia..:)

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

tahniah Afia...

hehe... lawak tang lambat pick up tu. kikiki~

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah.. dah bersunat ya Afia. Bagusnya Afia ni.. sekarang ni Afia ok ke?

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Demam nak pandai apa agaknya Afia ni....
Biasalah budak dengan demam mana boleh dipisahkan...Tapi kena pantau tu jangan biarkan, mo Afia cepat sembuh yeh!....

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Hah, dah demam? Moga cepat sembuh ya Afia sayang.

PK, sebenarnya saya ni penakut bab sunat2 ni apalagi anak perempuan. Saya rase cam tak nak baca, tapi gagahi juga. Kalau entri ni panjang dan detail mcm sesetengah orang tu, mmg saya skip sebab saya seriau bab2 ni. HD selalu tanya saya, perempuan sunat part mana HAH? Tetiba kengiluan saya. Saya ambil bantal tutup muka, malas nak layan!

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

dah sunat dah baby bambam mama ni, kakak sumaiyyah dulu masa umur 3 bulan, itupun arwah mak dah bebel lambat katanya kesian nanti baby sakit...

Masya said... Best Blogger Tips

Lambat jgk yer dh 10 bln baru sunat.. Janji senang jagakan

LydSunshine said... Best Blogger Tips

alhamdulillah dia nangis sekejap je. tapi dah demam pulak ye afia. demam terkejut kot sbb kena khitan. macik doakan afia sembuh ye.