Pixajoy

Wednesday, March 05, 2014

Home » Checkup Afia 10 Bulan

Checkup Afia 10 Bulan



Semalam lepas hantar Aiman ke Kafa aku terus bawak Afia ke RSAT chekup untuk 10 bulan. Semua perkembangan Afia normal berada pada graf yang sepatutnya. Nurse cuma uji sama ada Afia dah boleh guna ibu jari dan jari telunjuk untuk ambil benda. Afia memang expert la nurse. Semua benda kecik-kecik kat lantai macam sampah dia memang suka kutip. 

Bagusnya Afia ni dia tak suka mengutip masukkan benda dalam mulut macam baby sebaya dia. Kalau Afia dapat dia just belek-belek benda tersebut dengan penuh kusyuk. Yang tak bagusnya semua benda dia suka jilat. Muka ibu ni memang dah selalu kena jilat, tapi kalau sampai kadang-kadang lantai rumah pun nak jilat apa kes?haha

Macam biasa berat naik sikit je. Nurse kata panjang Afia naik banyak. Patut la Maktok Acu semua dok kata Afia ni tinggi. 


Berat : 8.65 kg
Panjang : 73 cm
BMI : 16.2
Lilitan kepala : 44 cm


Budak tak berapa sihat tak mau pandang kamera ye. Ibu ni sekarang datang penyegan muka malas pakai bedak kedut seribu kang pengsan plak tengok kalau tetiba ibu selfie. Tu pun sesekali nak enterframe jugak kan.kehkeh..




12 comments:

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

jelesnya tgk berat Afia.. Aniq ni bukan takat sikit, tp mmg ssh nk naik brt bdn..dah kne jmpa dktr selalu..

BUNDA a.k.a KN said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah....semoga sehat2 selalu ye Afia...

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Eh...agaknya Afia ni sama saiz dengan Nazif kot..hari Ahad hari tu bawa Nazif jumpa doktor juga, berat Nazif masa tu 8.7kg.. tak nak banyak pun sejak dia 12 bulan, agaknya sebab lasak dan main tak henti..

lizz said... Best Blogger Tips

Ololo dah beso afia ni tau..pipi labuh tu yang buatkan autie geram ngan afia ni tau...

Time Traveller said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah afia dah membesar dgn baik.. seronok nyer ;D

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Cukup kalsium rupanya Afia ni PK sebab cepat tinggi hehe
PK tu namanya natural beauty....walaupun tak berbedak tetapi Puan Kutu tetap vouge ! heehe

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Abang sayang kat sini beratnya 14kg je, Afia. Jgn over-over berat daripada boipren ya! Eh, samalah Afia dan Adik. Adik pun tak suka, tak suka kutip apa-apa. Air liur je meleleh2 pastu hentam kepala kat muka Mommy nak cium. Tu zaman dulu-dululah. Skrg kurang dah syg kat Mommy. Sob3x.

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Eh, lupa lak nak komen (ada tak pengomen tegar kat tepi..hah ada...sah2 no. 1) Muka ibu tak make up pun takpa, ibukan baru sweet 3-0. Setakat kedut baru nak muncul pun dah gayat. Selfie ler banyak-banyak apa salahnya.

nurbijen said... Best Blogger Tips

Budak dah mula melasak, susah sikit nak naik berat... Ok la tu, berat x naik tp makin tinggi :)
Wah baru nampak muka tuan tanah...
Kalau terserempak, boleh la tegur... Hehrhehe

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Afia ikut muka ibu :) malu2 pula pk ya.. akak pun skrg ni malas ber touch up ;)

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Ala kesian afia... cepat sembuh, nak beralih bulan biasa le tu... orang tua2 suka cakap macam tu...alamak dah terasa diri tua le pulak

Masya said... Best Blogger Tips

Hihihihi malu tp mau selfie ... Oklah tu afia ade ...

Dah besar makin bijak