Pixajoy

Monday, March 31, 2014

Home » Aktiviti Mandi Pool

Aktiviti Mandi Pool



Masih kisah PD. Ada satu dua lagi entry holiday. Walau kisah dah basi kena up juga sebagai kenangan. Lepas ni entah bila lagi nak ke PD pun tak tau. Ingatkan dapat la cinta-cinta hatiku ni berkubang dua kali. Disebabkan hari pertama sampai masing-masing dah letih tahap tak boleh angkat mata, sepetang bersama katil saja aktiviti untuk hari tersebut. Malamnya keluar makan, lepas tu balik sambung tidur lagi.




Esok pagi lepas sarapan nasi lemak dan mee goreng minyak (sepatutnya mee goreng basah) baru sempat ke kolam. Aku memang tak berhasrat pun nak berendam, bagi anak dengan laki mandi sudah.  Mandi kolam dah tentu kena pakai baju mandi yang sesuai. Memang tak sempat beli baju mandi pun, setelah slow talk dengan abang hensem ni, Aiman dan abahnya boleh mandi dengan syarat kena tanggal baju. Kalau ikutkan kena charge RM25 seorang tapi disebabkan kami ada kupon, kira percuma la.


Tarik nafas dan hembus ye kawan-kawan. Sila bersedia untuk tengok anak beranak dugung berendam. Kalau agak macam tak sanggup nak tengok, tutup mata dan terus scrool laju-laju ok.kehkeh





Tu dia like father like son. Seksa baq hang. Jom tengok aksi Afia Imanina pertama kali mandi kolam pulak. Masa aku bentang kolam kat rumah tempohari dia nangis jejak masuk dalam air kan, tak sangka kali ni teruja sungguh. Langsung tak takut dengan air. Berkepuk-kepuk tangan tu tepuk air seronok tak kira. Boleh dikatakan sepanjang masa Afia jelir lidah dalam kolam. Apa motif? sambil mandi sambil curi minum air la ibu oi.  





Kalau dibiar memang tak mau ke darat anak dara aku. Kaki tangan dah kecut tak reti sejuk si bambam ni tau. Sudah mandi ibu bagi Afia makan dulu sementara abah dan Aiman masih berendam. Tengok tu sampai stim dah mata. Nak dekat tengahari belum tidur lagi. Masa dia tidur replace kepada acara main air pulak kan. Jom balik bilik!


To be continued...ahak!





17 comments:

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Saya tutup mata dengan sepuluh jari cuma ngintip celah-celah jari aje. Woh, seksi and seksa gila Abah ngan Aiman... ni kena rate PG13 entri ni :)

Apapun, Afia gak yang paling comel. Terjelir-jelir ya...cuba bawa mandi kat laut, agak-agak tobat tak Afia nak jelir-jelir lidah?

Sue Bee said... Best Blogger Tips

selamat pagi..senyum kejap baca n3 PK. budak2 n bp budak SB lagi lah kalo dah berendam lam kolam..payahnya nak disuruh kluar, kecut segala pon belum tentu nak puas main air

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

aduhai... seksa mata ku adik kutu hahahaha....

seronok afia... apasalah tak cakap kalau tak boleh akak gomol si afia ni

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Joanna Yunus

tak tau pulak kak mama dok nogori..igtkan area kl.huhu

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

hahahaha..lawak la puan belog ni pon..sesekali abah aiman ngan aiman seksi kot..

afia tu yang geram tengok..kalo dilepas mau seronok dier tu..

Nastyna said... Best Blogger Tips

entry x-rated ni hahahaha. Amboi Cik Pia sakan main air yer.. tingin la pulak nak mee goreng minyak huhuhu.

Maria Firdz said... Best Blogger Tips

comei dia buat muka gtu.. hehe

NzA said... Best Blogger Tips

terpaksa tutup mata dgn jari sbb nk baca n3 nie...he3x....
Alolo afia.....seronok kemain.

Amanda Suria said... Best Blogger Tips

alamak ai...seksi nengok abah ngan si aiman.....memang like father like son la..

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

hehehehe...like father like son...seronok la aiman dapat main air...comel nya afia...

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

hehehe seksi2 .. pernah g & lepak sini 2 kali kot !

Masya said... Best Blogger Tips

oiccc... kemain gamboo abah aiman yer.. sekali interframe seksi terus kikikiki

- AZIE - said... Best Blogger Tips

haaa..dh tau dh aiman ikut sapa...hehehehehe steady lah aiman,

husna zahidi said... Best Blogger Tips

hye afia!! hehehe..suka main air ye..xpaa..klau dah bleh main tu, baik main puas2 kan ibu..hehehe..

nak masuk mndi kolam pon kna mntak izin ke kak?? :/

lizz said... Best Blogger Tips

seronok la aiman dapat mandi manda...afia pun tuk seronok dapat berkubang dalam pool yek..

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Ni kat mana ni PK...Corus Paradise yeh...Okje baca sambil tutup mata ni tau....hehe... tp mata sebelah haha...Aiman ni sebijik ayah dia yek!

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Haha.. PK tunjuk gambar seksi hero2 kesayangan dia nampaknya.. Seronok mandi kolam ya..