Pixajoy

Wednesday, April 10, 2013

Home » Mood Memasak Orang Mengandung

Mood Memasak Orang Mengandung



Sejak dah sarat ni mood memasak jatuh merudum. Dah tak larat nak hadap bawang, lada dan siang ikan segala. Tapi takkan hari-hari nak makan luar. Masak gak la even yang simple macam ikan bakar guna pemanggang ajaib. Pastu pandai-pandai la en suami makan dengan kicap.haha..

Dalam takde mood pun lunch tadi masak sambal ketam ok. Beli ketam dekat Tanjung Dawai bawak mak abah pergi sana semalam. Ketam biru 5 ekor je dah jejak dua kilo. Memang besaq dan padat isinya. Puas la makan. Masak dua ekor je. Lagi tiga ekor abah mak bawak balik. Mak pun masak menu sama dengan aku hari ni. 

Toksah kecewa sangat takdak gambaq ketam kat sini. Dah selamat masuk perut. Ganti dengan laksa je boleh?




Ikan kembung nak beli tapi kawan en suami tu tak nak ambik duit. Banyak gila dia bagi. Aku ambik sikit untuk buat laksa. Fikirkan nanti lepas beranak kena pantang lama benda ni, gigih gak la buat. Ikan selebihnya semua bagi mak abah bawak balik. Abah bagi-bagi dekat jiran la. Mana nak larat makan berkilo-kilo.




Ni ha...rupa laksa halus. Area utara banyak jual laksa halus macam ni. Tempat korang ada ke?





19 comments:

cintailmu89 said... Best Blogger Tips

minat masak gak.. pelik gak kadang2.. mana ntah dapat hobi memasak nih

umi alya said... Best Blogger Tips

laksa.. sedapnya

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips

oouh...

aku memang hantu laksa...

kalau kat slyg takdak juai laksa halus lagu tu

:)

lizz said... Best Blogger Tips

errmmm terliur...laksa...makan puas2 sebelum pantang saya dulu pun gitu gak...

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Lama x makan laksa.. yummy

CtAyue said... Best Blogger Tips

sedapnye laksa.. sy suka laksa halus cmni.. makan jgn tak makan..nt nak berpantang pulak kan.. hehe.. (^_^)

ZieMarziah said... Best Blogger Tips

uii kira gigih lagi la kalau boleh masak laksa..bila due?sama ngan mun ke?

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Xpernah jumpa yg halus. Seronok la boleh makan macam2 sebelum bersalin. Saya start pantang time mengandung lg. Badan x tahan. Tapi... berat tetap naik. Hahahha

♥MAMASYAZA♥ said... Best Blogger Tips

ikan fresh kalo buat laksa mmg sedapkan. ikan byk2 tu buat ikan goreng celup tepung, best cicah ngan sos

*azni* said... Best Blogger Tips

saya kurang sket ketam sebab leceh nak makan..isi seciput jer..hihi..

tp laksa halus camtu susah nak jumpa..

Fai CeritaCinta said... Best Blogger Tips

sejak pregnant ni fai mmg suka masak... terlebih rajin pulak rasanya.. hehe.. laksa halus tu fai tak pernah jumpa lagi kat Jb ni

NzA said... Best Blogger Tips

org pregnant ni mcm2 feel PK.....mmg xleh dijangka....jika sblm ni kita rajin lakukn sesuatu tu ttp tiba2 xsuka....

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Wah! Nampak sedap. Lama tak mkn laksa :)

izan mama mia said... Best Blogger Tips

ketam ?... teruja manaipnyer..haah..biasalah bila perut dah besar..nak masak pun lemau

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

pernah sekali pergi tanjung dawai..mesti sedap ketam tu...baru nk skodeng tgk gambo ketam..x ada la plak...:)

iietamalek said... Best Blogger Tips

Lama dah tak makan laksa....
Yumyum

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

wahh..lama x mkn ketam..nasib xdak gmbaqnyaa..kalau x terliur husna kat sini..huhu..

husna x suka laksa halus..x sdap..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

bestnya kalau selalu dpt ikn free camni,,,

Qaiza said... Best Blogger Tips

boleh cuba perencah masakan yang saya jual..mudah & cepat....

Boleh layari http://qaizashop.blogspot.com/search/label/Perencah%20Masakan