Pixajoy

Tuesday, April 16, 2013

Home » Mana Mau Cari Lontong?

Mana Mau Cari Lontong?



Hujung dekat nak bersalin ni makin menjadi pulak nafsu mengidam. Pantang tengok makanan apa. Tapi still boleh consider la. Kalau tak dapat pun takdelah sampai nak guling-guling macam tenggiling. Pendek kata kalau dapat Alhamdulillah, tak dapat tu kira takde rezeki.

Selalu kalau takde kerja, suka belek-belek juga entri lama. Syok baca ayat tunggang langgang budget best walhal takde orang baca pun blog aku dulu. Sekali ternampak picture lontong kuah lodeh. Entry Larian Perdana Mahkota tahun 2011. Lepas pecahkan lemak, terus menternak lemak. Malas nak bagi link. Cukup la aku syok sendiri.hoho..



Sedapnya lontong basah. Kat Johor setiap hari time breakfast boleh jumpa. Mana nak carik area utara ni? Paling cepat boleh dapat raya nanti la kot. Boleh mengidam meleleh air liur je nampaknya.haha..



Nama pun tahun 2011, pic zaman muda time tak berapa nak kurus. Sekarang lagi la mengembang. Dah naik 20 kg tau. Dalam pantang nanti kena usaha keras nampaknya. Sesekali je enterframe.hakhak..






18 comments:

lizz said... Best Blogger Tips

kemain sedap nampak lontong tu..kalau kat kl ni mudah jer nak carik lontong cuma sedap ngan idak jer...

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Mmg sedap. Kenalah buat sendiri kalau tak jumpa ;) PK kan rajin :)

Mama Adam said... Best Blogger Tips

gambar tak berapa kurus ni, masih kurus... hahahha....

insya Allah Adam junior coming soon...

tapi, masih awal lagi... tunggu sebulan dua lagi la kot untuk minum air kelapa =)

izan mama mia said... Best Blogger Tips

pic zaman mudew rupanya..ingat yg sekarang...wah lontong beb,..lama tak makan

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Adoi, bertambah lapar. G bw tak sarapan lagi. Huhu..

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

wow! sedap nya lontong..sini susah nak jumpa.. sllu bila balik Kajang br dapat makan..Kak ipar buat kan..
Nti lah baru diet..hehe:)

CtAyue said... Best Blogger Tips

sedap nampak lontong tu.. kuahnya pekat elok jer..

Hazmin Hamudin said... Best Blogger Tips

Mana nak cari lontong tu kak.. Hehe. Kat Shah Alam ada. Tp still jauh lagi.. :)

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Betul tempat kakak ni tiap hari boleh dapat kalau nak makan lontong...

iietamalek said... Best Blogger Tips

pulun makan sedapsedap..hehe

Nastyna said... Best Blogger Tips

Payah ker nak dapat lontong sana? Nak buat sendiri pun macam leceh kan banyak department dia hehehee.

Wah gambar masa muda 2 tahun lepas memang muda trang tang tang, makan lontong secara sirius hihi.

GreenJade said... Best Blogger Tips

kalu kt Sngor ni byk le lontong ni..kalu kt utara..err mak x tau le nok...sian akak kite ni..sgt memahami mu..

sy dulu asik ngidam pulut sambal aloq setar ..smpai sudah tak dapat2..huuuuuu

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

eh..telur dadar ea tu?? kalau ye, peliknya..sebab slalu mkn x letak pon telur dadar tuh..huhu..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

eh, mana berisi.. rasanya macam pic ni lagi kurus dr saya jumpa dulu...

Masya said... Best Blogger Tips

kat selangor pg² mesti ada jual.. buat sarapan, kat utara xde yer.. kene buat sendirilah nampak murni.. murni kan rajin masak.

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

lontong mmg ada telur goreng ke?? sekali sekala makan la jugak lontong ni...tp jenis x ada telur goreng.....so lepas pantang nanti turun 20kg lak..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

masa nak hujung2 pregnant ni mmg macam2 nak dimakan... maklum la pantang lama nanti... huhuh

*ni first time tgk muka PK... hehe

sal ya said... Best Blogger Tips

kena belajar buat sendiri la kalau gitu.