Jagung antara makanan peberet kami tiga beranak. Bila dah suka mesti la selalu beli. Menu wajib kesukaan en suami, jagung+kelapa parut+gula+garam. Yang ni dah buat Sabtu lepas. Memang en suami sorang je hadap. Aku dan Aiman makan jagung kukus dan jagung rebus je.
Nak menghabiskan lebihan jagung, aku bancuh tepung siap-siap dalam peti ais. Tiba masa nak makan baru goreng. Lagi lama dalam peti ais, lagi gebu dan sedap cucur kita. Petua ni releven untuk semua jenis cucur. Tak percaya cubalah!
Ni hasil gorengan cucur jagung kali kedua. Semalam petang dah goreng sikit untuk Aiman. Kemain banyak dia makan. Petang ni sementara si chubby kat playground, biar ibu pulak bergerak solo menikmati cucur jagung panas-panas. Jemput tengok semua, opss..jemput makan semua!
16 comments:
sib baik akak tak ngidam..
Thanks for the tips, selalu buh sumer lam mangkuk, tibai tibai adunan goreng terus, no wonder la tak menggebu.
tengok cucur jagung, tapi tetiba terliur cucur bilis =)
sedap tu...
Fiza suka cucur jagung gak Muni. Betul tu mkn lama dlm peti sejuk mkn gebu. Tapi xler sampai seminggu.hehe.
menjadi jugak jagung akak kutu...
saya pun ada jagung ni... tapi tersadai...
period pain...
aieh...
walaupun akak tak mengidam tapi terliur la tgk....huhuhu....lapar la.
iyer percaya.. lama x buat dah... sbb selalu beli jagung rebus jer.. x kosa beli mentah...
lepak2 sambil mkn cucur udang... mmg best kalo cicah sos
makan cucuq mmg sedap
tak pernah cuba makan cucur jagung ni...boleh cuba ni..hehe
aiyyyoyoo aci..bikin ana punya air liur leleh2 ler...feveret ni..huaaaaaaaa
husna pon suka jgak jagung..>.<
sedap gak ni mkn ptg2..
amboih sedapnya...
macam sedap.
Post a Comment