Pixajoy

Friday, April 19, 2013

Home » Cuti Bersalin 90 Hari

Cuti Bersalin 90 Hari



Hari ni hari terakhir aku kerja. Start esok, bermulalah cuti bersalin selama 90 hari. Heaven jugak dapat cuti tiga bulan. Tapi masih berdebar selagi baby tak deliver. Dalam pantang nanti mungkin aku akan jarang update. Situasi ni mungkin akan berlarutan lama. Dah ada anak kecik ni faham jer la kan, banyak yang perlu dibereskan. Tapi kalau ada kesempatan, Insyaallah aku akan selalu jenguk sini. Nak gak la update tentang perkembangan baby.

Setiap hari dok doa semoga baby cepat keluar. Kalau boleh tak nak la kena paksa dan yang paling takut sekali kalau kena operate. Bila membaca pengalaman orang kena induce, tak ada yang indah, semuanya bikin seriau. Serius aku tak suka fikir yang negatif. Aku motivate diri sendiri jer la. Aku percaya perancangan Allah terbaik buat aku. Kalau di paksa sekali pun, aku dah bersedia untuk hadapi segala kemungkinan. Yang paling penting baby dan ibu selamat sudah.

Di kesempatan yang ada, aku nak memohon ampun dan maaf andai ada tersalah kata, terover mengomen atau perkataan yang pernah mengguris hati korang. Tolong doakan semoga semuanya berjalan lancar, dipermudahkan dan selamat dalam perjuangan. Dah macam raya plak.haha..







30 comments:

mrs mell said... Best Blogger Tips

semoga dipermudahkan.. aminn.. rindu pulak tym veranak dulu.. hehe. menjengah dr belog pokcik bundle.. kikiki

erna said... Best Blogger Tips

serooonok beronok ronok nak cuti :)

semoga d permudahkan segala urusan. amin

Masya said... Best Blogger Tips

saya doakan semoga dipermudahkan segalanya...

Zila Erzil said... Best Blogger Tips

Selamat Bercuti... Hope segalanya dipermudahkan yea... :)

NzA said... Best Blogger Tips

selamat bercuti n semoga dipermudahkan.....

umi alya said... Best Blogger Tips

alohhhhhhhhh akakpn rasa cam rayalah pulop..

sama2lah kita erk..

ZieMarziah said... Best Blogger Tips

PK..lama tak menjengah tetiba je dah nak cuti bersalin ye..semoga semuanya dipermudahkan..amin..take care k

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Kakak doa tapi kena subut nama Puan Kutu sebab kakak kan tak tahu nama betul. Moga doa kakak pun didengar Allah asal tujuan doa kakak utk PK... Moga dipermudahkan dan selamat semuanya...

90 hari lama tu.. kakak dulu 60 hari aje...

Nastyna said... Best Blogger Tips

Insya Allah...doakan2 yang terbaik buat u guys. Rajin2 la updates yer PK, nak tengok canner si Abang dengan adik nyer :):)

GreenJade said... Best Blogger Tips

InsyaAllah hope everitin' goes well yea..doa byk2 ya sis.

Munnafendy said... Best Blogger Tips

uaahhh sebak pulak sebak!

heavenn dpt cuti 90 hari! kalau sy nk apply 90 hari gamaknya bos bg cuti terus selama2nya lah :p

Mooniqueen said... Best Blogger Tips

semoga dipermudahkan semuanya ye...MQ lg 3 bula lagi...

Ym.Bundle said... Best Blogger Tips

selamat bercuti dan bersalin kutu...

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Dik, selamat bercuti....
In Shaa Allah...semoga dipermudahkan segala urusan nanti...
Akak pulak yg teruja dan tak sabar2 tnggu kedatangan 'orang baru'...

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Aminnn.... seronok nya cuti 3 bulan =)

Tuan Juhaida said... Best Blogger Tips

insha Allah, moga semua lancar dan ibu dan bayi juga selamat dan sihat..rindu saat2 pregnant, bersalin ,dlm pantang dan rindu nak ada baby lagi hehehe.Selamat bercuti ya

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Wah! Dah start cuti esok. Dah tak lama lagi baby nak kuar. Sakit memang sakit induce muni. Tapi... Tak lama. Jangan risau. Banyakkan berdoa. Fiza yakin muni boleh punya.

Semoga dipermudahkan. Fiza maafkan muni.... Takde apa pun yang mengguris hati. Happy lagi ada dpt kenal muni. Good luck dear. Selamat bercuti. Tak sabar nak tgk muka baby.

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

seronoknyer cuti..semoga semuanye slamat dan dipermudahkan..aminnn..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

PK don't worry... Bila baca/dengar pengalaman org lain mmg seriau... tapi jgn fikir sangat...

Saya dulu masa pregnantkan Alisya pun overdue seminggu... doktor ckp kena induce... saya redha je... tapikan... yang bestnya, saya sangat2 mudah lahirkan Alisya walaupun diinduce... sakit/contraction pun sekejap je.. saya dalam labour room (untuk teran Alisya) cuma 1/2 jam...!! Lagipun org kata... kelahiran kedua MUDAH.. hehe

Jangan risau... in sha Allah moga Allah permudahkan segala urusan... (^_^) selamat beristirehat ya PK... think +ve...

*mesti rindu pada entri2 PK nanti... hm...

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips

moga selamat semuanya...

BUNDA a.k.a KN said... Best Blogger Tips

selamat bercuti , selamat menimang cahaya mata baru semoga dipermudahkan segala urusan...aamiin

transformed housewife said... Best Blogger Tips

inshaallah selamat nanti. amalkan doa2 dan surah2 utk mempermudahkan proses bersalin.

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

moga semuanya dipermudahkan buat muni bila tiba masa melahirkan nanti. banyakkan berdoa ye...

su said... Best Blogger Tips

dah bersalin ke belum?? semoga selamat, dipermudahkan semuanya.. selamat berpantang (nak mkn set pntg shaklee bgtau la) ngeee ;))

LYAfrina said... Best Blogger Tips

lya doakan moga semuanya selamat ya.. dan selamat bpantang

Tihara said... Best Blogger Tips

semuga semuanya selamat, insha Allah,take care..tumpang hepi :)

D'Lafee said... Best Blogger Tips

In Syaa Allah, selamat hendaknya..

Following here so do follow me back okay.. :)

http://delafeesencyclopedia.blogspot.com/

izan mama mia said... Best Blogger Tips

saya dl kena paksa,..pastu,..baby taknak gak keluar..akhirnya opret... optrex senang nak jaga... tau...


mg selamat bersalin nnt

sal ya said... Best Blogger Tips

semoga dipermudahkan ye.

husna zahidi said... Best Blogger Tips

in shaa Allah kak..semoga semuanya berjalan dgn lancar..=D