Pixajoy

Monday, April 08, 2013

Home » 9 Bulan Sudah!

9 Bulan Sudah!





Sedar tak sedar dah 9 bulan dah. Baby sekarang makin banyak mengeras. Dah tak berapa aktif sangat mungkin sebab dah padat kat dalam perut ibu. Tapi sekali dia kicking, memang sampai senget-senget perut.

Tadi appointment pakar dekat KK Bandar. En suami pulak kena cirit birit gara-gara banyak sangat melantak pelam muda dengan kuah rojak Mak Bee . Sekarang ni dah nak demam. Baru kena duga sakit sikit, kemain seksa aku tengok kondisinya. Merengek dia mengalahkan budak kecik. Aiman pun style rilex je bila sakit. Kalau orang laki mengandung tak tau la lagu mana. 

Alhmdulillah check up hari ni baby semua ok. Doktor estimate baby dah 2.89 kg. Ok la kan lebih kurang berat Aiman dulu je. BSP macam biasa kena continue 2 minggu sekali. Yang paling tak sedap dengar, kalau 3hb5 still tak beranak jugak kena masuk wad. GDM tak boleh lebih due date. Nak tak nak 4hb5 kena paksa bersalin jugak. Uwaa..

Dear baby, cepat keluar tau, ibu seriau la sayang bab paksa-paksa ni.hiks..






25 comments:

Munnafendy said... Best Blogger Tips

adehh kalau smpai senget2 perut tu mmg klakar. sakit pun ye gak, teruja pun ye gak.

baru sy tau gdm takleh lebih due date...harap2 cpt la baby kuar..seriau gak kena paksa kan.. -.-*

semoga semua slmt ye kak murni

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said... Best Blogger Tips

sy dul;u pun kena paksa bersalin sb bp tinggi sgt..

GreenJade said... Best Blogger Tips

semoga semua ok2 & mudahan selamat semuanya sis..auntie Jade pun dh x sabo nk tgk baby ni...hihihii

umi alya said... Best Blogger Tips

akak rasalah kan, baby tu nak kuar pada 1/05/13 sempena Hari Pekerja, jadi setiap dapat ramai yang sambut bdaynya secara tak langsung..

Pssstt: jwb soalan, sbnrnya xder apa2lah cuma akak sendiri rasa tak sedap hati, alaaaaaaa sesekali bermuhasabah diri mencari kesilapan dan cuba membaikinya.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said... Best Blogger Tips

take a good care mommie 2 b!

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Kakak pulak yg rasa tak sabar nak tunggu baby keluar. Harap-harap keluarlah sebelum tarikh kena paksa tu...

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Dah tak lama lagi tu....mmng berdebar2kan...semoga Allah permudahkan segalanya nanti....

transformed housewife said... Best Blogger Tips

cakap2 dgn baby spy cepat2 keluar. semoga dipermudahkan nanti.

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Wow! 9 bulan. Cepatnya masa berlalu...

dela said... Best Blogger Tips

tentu risau kan... apa2 pun.. semoga dipermudahkan...amin :)

deno said... Best Blogger Tips

semoga segalanya dipermudahkan :)

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Tak sabar nak tgk baby.. moga dipermudahkan segalanya oleh Allah.

BUNDA a.k.a KN said... Best Blogger Tips

assalam,

kalau bunda dulu dah stat minum minyak 1 sudu tiap pagi ngn malam..minyak zaitun, minyak kelapa dara pun bolih..

zaman bunda dulu minyak masak jer...alasan untuk melicinkan dan memudahkan bb kelua..untuk elak sembelit juga, macam selusuh lah kata orang..

wallahu'alam

izan mama mia said... Best Blogger Tips

ehe..suka baby tu dok dlm lama2 yer...mg mudah bersalin nnt

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

kak izan pun jadi tak sabar nak tgk adik aiman. harap2 semuanya baik2 saje ye sampai masa melahirkan nnti ye muni...

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Tak terasa kan dah 9 bulan..tunggu baby nak kuar..moga semuanya di permudahkan..
erm! hubby sy klu sakit pun sama..manja memanjang..hehe:)

umi alya said... Best Blogger Tips

@

Lollllllllllll naper ayat akak lintang pukang, akak sendiripun tak faham..

pembetulan: jadi setiap tahun ramai yang sambut bdaynya secara tak langsung..

Anonymous said... Best Blogger Tips

InsyaAllah xd masalah apa..kalo kena induce pon xpa yg penting bby selamat..ramai ckp induce sakit tp sebenarnya ia lebih baik dr operation...

*azni* said... Best Blogger Tips

dah tak lama tu..semoga dipermudahkan yer..

Masya said... Best Blogger Tips

nanti dah bersalin jgn lupa yer... up date cerita baby...

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Bestnya nak dpt baby baru... tak sabar juga aunty nak tgk muka baby ni....moga segalanya dipermudahkan Allah..

ZieMarziah said... Best Blogger Tips

oh baru tau dah cukup 9bln hehehe
semoga semuanya selamat ye PK..

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

en suami nk manja2 la tu... dah dekat sgt nk bersalin ni...agarnya semuanya selamat yer puan kutu..

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

xpaa..nnti husna pksa dya keluar taw..hehe..sabar ye kak murni..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

ooo xleh lbh dr due yer.. baru tau...

Ok, baby, cepat2 kuar tau sebelum terlepas due date! :-)