Pixajoy

Tuesday, April 16, 2013

Home » Menu Petang Ini : Mihun Sup Bodo

Menu Petang Ini : Mihun Sup Bodo



Hari ni check up RSAT. Tersenyum lebaq nurse yang jaga aku. 37 week HB 13.1, kau ada?Alhamdulillah..Tu yang best, yang tak best, bermula la sehari dengan misi mengontrol makan sebab nak check BSP. Pagi tadi minum susu + oat dan 3 keping biskut kering saja. Takut kau nanti dipaksa bersalin lagi awal kalau bacaan tinggi. Doktor dah warning hari tu. 

Dalam dok takut, lunch wajib makan nasik. En suami dah pesan, kalau tak larat beliau beli lauk je. Tapi dasar ketegaq nak jadi isteri misali. Balik kerja sampai ketaq lutut gigih masak siap bawak kerusi parking depan dapur. Sambil masak sambil duduk. Aiman berkali-kali tanya, ibu ok ke?hehe. Makan nasi dah lewat sikit tadi mujur bacaan BSP masih normal.

Balik RSAT je mula la fikir nak makan apa yang tak berat sangat sebab malam nanti sekali lagi nak pi cucuk. Terfikir lebihan tulang ayam dekat dalam peti ais terus singgah kedai beli sup bunjut dan mihun.  Maka terhasillah menu petang ini, Mihun Sup Bodo. Pekena dengan lebihan sambal ikan lunch tadi, hirup sup bodo panas-panas best gak. 



Makan tak berat la sangat kan? semangkuk besar mihun sup habis aku belasah.hehe..





23 comments:

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

bodo pon sedap..haha..

balik ni plan nak buat laksa mee..=)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said... Best Blogger Tips

bodo..bodo pun sedap tu kak

umi alya said... Best Blogger Tips

ada lagi?

eita said... Best Blogger Tips

selera orang mengandung..
tu..semangkuk licin

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Rajinnya masak. Dapur lama x berasap. Hari2 beli. Agak2 x lalu dah nak beli, makan roti dgn omelet. Haaa kau... sampai 5 keping roti bedal!

CtAyue said... Best Blogger Tips

rsat? wife tentera ehh.. sy pun checkup rsat jugak..hhee.. bihun sup walau simple..makan pans2 boleh tambah pinggan jugak kan..

Nastyna said... Best Blogger Tips

walau bodo, tetap enak. Rajin sangat masak2 sampai ketaq ha.. eeii dah tak lama dah kan, menghitung hari jer ni, I pulak excited.

BUNDA a.k.a KN said... Best Blogger Tips

bunda pun kalu masa2 tak lalu nak makan nasi ..layan mihun sup juga, sendiri bikin...asal kn kenyang..

izan mama mia said... Best Blogger Tips

wah... masih larat lagi...hebat

*azni* said... Best Blogger Tips

masa mengandung ni la boleh makan sesuka hati..nnt dah pantang telan air liur je tgk org makan..hihi..

Hazmin Hamudin said... Best Blogger Tips

Fuh.. Banyak jugak belasah tu. Mesti sedap tu.

NzA said... Best Blogger Tips

moga segalanya dipermudahkan hingga menjelang saat brsalin....InshaAllah....

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

sampai mlm pun nak kne cucuk jugak...? adehh

Masya said... Best Blogger Tips

hahaha.. kalau ada ayam tu dah kira speciallah jugakkan.. dr telur.

erna said... Best Blogger Tips

erna suka sangat bihun sup warna kuning pastu mkn dgn cili merah. org kata ini bihun utara. sodap!

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

ni bukan bihun sup bodo tapi bihun sup pandai...siap ada ayam bagai...patut la semangkuk licin

Nastyna said... Best Blogger Tips

alles gut? eh, all fine? tah kenapa bila teringat u, I rasa berdebar2, inikah cinto? hahahha ok joke. but really, tetiba dup dap dup dap. Harap semuanya baik.

mama maman aka yana said... Best Blogger Tips

ada gak bendanya dlm tuh.. kira takde la bodo sgt.. hahaha.. dap je sesekali mkn simple kann

ZieMarziah said... Best Blogger Tips

selalunya yg bodo2 ni la abis licin hehehe

Nora Karim said... Best Blogger Tips

mihun sup bodo pun sedap gak nampak tu... yum yum...

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

makan mihun sup mmg sedap!

sal ya said... Best Blogger Tips

selagi ok tak apa.

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

rajinnya masak walaupun dah sarat ye kutu...

kalo hanie, suami dah offer nak beli, ok je... hihihi... bdn ni kdg x larat, mana nk jaga bby lagi, rumah lagi.. sakit blkg plak.. huhu..

sedapnya mihun sup bodo. la ni tringin nk buat mihun tomyam lak. ade resepi best? ;)