Pixajoy

Wednesday, April 24, 2013

Home » Fenomena Gwiyomi

Fenomena Gwiyomi



Hai, aku masih disini, masih tak bersalin lagi. Sedang sibuk menghitung hari sampai tak sempat nak update. Aku pun tak tau pasai apa baby ni ketegaq takmo keluaq lagi. Dah macam-macam gaya dah aku pujuk. Nanti aku BW slow-slow. Gear tak boleh pi sampai 5 dah, ahhh semputtt ( sambil buat gaya Jep Sepah Maharaja Lawak)

Tak lama dulu kemain sibuk orang memperkatakan pasal gangnam style. Lately perkataan gwiyomi plak sedang berfenomena di youtube. Aku bukan la gila sangat nak ambik tau pasal benda ni semua, even video gangnam tu satu pun aku tak pernah tengok. 

En suami pun sibuk dok tanya aku gwiyomi tu apa? Selamba je aku jawab entah! Agaknya beliau pun sama pelik dengan aku apa benda la yang budak-budak sekarang dok gila sampai artis-artis kat Malaysia ni pun sibuk dok upload video gwiyomi masing-masing.

Sebab ramai sangat dok share video kat facebook, membuak gak la perasaan ingin tahu apa kebenda gwiyomi ni. Orang tua macam aku serius tak masuk otak dengan lagu korea ni semua. Ni semua sekadar comman sense je.hakhak  

"Gwiyomi bermaksud comel. Gwiyomi yang sebutannya adalah Kiyomi dinyanyikan oleh Jung Ilhoon ahli band boy Korea, BtoB. Tarian menggunakan jari jemari ini juga dipanggil sebagai “1 +1 = Gwiyomi”. Fenomena ini menjadi ikutan kerana melodi dan lirik lagu yang sangat comel dan pengikut yang mengikuti lagu ini sememangnya sangat comel."

Comel ke? aku tengok tak comel pun. Maybe sebab aku takde perasaan. Tapi yang kat bawah ni serius comel!








15 comments:

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Hodohhhh.... ada yg comel2 kt youtube

JungRara said... Best Blogger Tips

rasanye gwiyomi ni dah lama, sebab pernah tengok video gwiyomi femw years back, tp sekarang tetiba meletop jd fenomena gitu

izan mama mia said... Best Blogger Tips

mmg tak comel pun..heran org malaysia ni,..budaya / bneda dr luar nak ikut sangat...


hai..tak bersalin lagi ?.. hihhi...

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Kalau tanya saya pun tak tahu ;) nasib baik PK tolong bgtau :) mcm2 fenomena skrg ni.

NzA said... Best Blogger Tips

demam gwiyomi....akak suka tgk youtube yg dilakukn oleh kanak2 yg comel...yg kt atas tu tgk jugak kt FB...selekeh betul......hehehe....

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

dah demam Gwiyomi pula skrg menggantikan Gangnam style dulu..
mcm2 versi ada di You tube..:)

Masya said... Best Blogger Tips

saya pun tak tahu asalnya.. bila baca ramai update kat blog barulah tahu..

CtAyue said... Best Blogger Tips

hehe.. sy pun tak tahu dan tak ambil tahu.. gangnam style tu dulu pun tak sukelah..entahlah agaknya sy pun takde perasaan nak suke kot.. :)

su said... Best Blogger Tips

ooo kiyomi tu maksudnye comell..sy pun mls nk amek tau tp video asik lalu lalang kt fb, tertengok jugak la..smpai lekat sikit lagu dia dlm kepala.. hehehe

eita said... Best Blogger Tips

tak bersalin lagi ke kak....
harap di permudah kan semua urusan akak ye..

ntah apa benda lah budak2 sekarang ni....

Nastyna said... Best Blogger Tips

Saya pun ada jugak tengok few video nyer, yer la orang semua duk cakap kan, nak jugak tau apa benda. Tapi bagus jugak la datang gwiyomi ni dari harlem shake menular tak tentu arah. psstt kat sini belum sampai lagi fenomena comel ni.

sal ya said... Best Blogger Tips

memang comel gila.

husna zahidi said... Best Blogger Tips

haha..ini lawak.. mana p gigi depan tuh bang..=D

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Tahu pasal gwiyomi dr FB. Tp tak pernah buka satu pun video pasal gwiyomi termasuklah yg PK syer dlm entry ni. Hehe..

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

salam...

mati2 ingat dah bersalin tau... dari sehari ke sehari nk visit blog ni. tp kutu tgklah, blog hanie sndiri pun jarang berupdate, sibuk ke lain..

takpalah, bby tu nk stay lama sikit dlm peyut ibu dia... ;) pesen baby2 hanie juge, suke dok lama2 dlm peyut. hihi...

fenomena lak gwiyomi ni kan? tp yg nora danish buat tu comel la jugak