Pixajoy

Wednesday, September 30, 2015

Home » Resepi Roti Butterscotch Cheese Bakar

Resepi Roti Butterscotch Cheese Bakar



Ramai kot yang dah biasa nampak resepi ni dekat facebook. Roti bunga cheese bakar ke tak salah aku nama asalnya. Aku punya version takda rupa kuntuman bunga pun. Aku guna roti gardenia buttersotch tak ingkar resepi. Nak guna roti biasa pun no hal. Dia punya isi dalam tu kalau add on sos and vegetables lagi ok kot untuk tekak orang tua. 

Resepi ni sesuai untuk sarapan anak-anak. Aku belasah buat untuk dinner je, dah jarang masak sarapan kan. Aiman Afia suka sangat. Berebut makan dua beradik. 


Fresh milk + telur kacau sebati ketepikan. Tekap roti dengan cawan ke apa benda janji roti jadi bulat. Gelek sikit kasi kempis roti pastu masuk loyang bulat. Campak sosej yang direbus atau digoreng pastu masukkan campuran susu dan telur tadi. Tabur cheese masuk dalam oven bakar sampai masak. Siap!


Mudah je resepinya sedap bukan takat anak, mak bapak atok nenek pun boleh join makan.



9 comments:

❤Kamsiah❤ said... Best Blogger Tips

anak2 saya memang suka makan mcm ni...
masak megi pun dia org letak cheese...

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Cukup makan ke enam keping tu? Haha.. sedap ni PK..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Ini yg display..yg tak display dh selamat masuk perut.hehe

eima said... Best Blogger Tips

penah tgk esepi ni dlm FB teringin nk try

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Ni mcm adik beradik muffin egg bread ke hape yg mak buh dlm blog mak hari tu kan......Hari tu okje buh seketul telur separuh masak terus dlm acuan roti yg digelek tu PK...so kejadiannya jadi seketul ler telur kuning tu haha .....

Next time okje nak try buat cenggini pulak ar...
Kacau ngan susu ....dapat bayangkan dah .....mesti hasilnya mabeles...

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

sedapnya.
tak sbaar tunggu rania lepas 2 tahun nak maska itu ini bru blh berkongsi..
skrg umi pon pantang gula garam.. kikiki
dah pandai nak ngendeng apa yg kita makan

eqie syheiza said... Best Blogger Tips

Nak baka bape lame ye

eqie syheiza said... Best Blogger Tips

Nak baka bape lame ye

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Yang ini kan malu pulak kalau kata tak mahu mencuba, PK. Senang betul alahai. Saya kalau takat ada cheese tu dah kira cukuplah nak menaikkan semangat makan!