Pixajoy

Tuesday, September 22, 2015

Home » Homemade Bebola Ayam Oat

Homemade Bebola Ayam Oat



Chicken Ball Oat yang sedap ni aku buat dua tiga hari lepas. Kata Aiman.. rasa macam KFC! Tapi ibu punya lagi sedap. Nala punya dia puji. Abah depa pun kata rasa macam KFC. Siap tanya lagi beli ke ni. 

Banyak kali juga aku dah buat Homemade Chicken Nugget. Ni konon nak buat kelainan padahal resepi sama, cuma gentel bagi bulat dan bezanya aku salut dengan oat. Breadcrumbs pun malas nak buat. Roti asyik kejung dalam peti ais pastu masuk tong sampah.

Kalau kat rumah tak ada oat, boleh juga replace dengan nestum. Kali ni mayones pun habis. Aku skip mayonis juga tapi hasilnya tetap sama. Resepi malas taip. Klik je chicken nugget kat atas tu ye.

Tadaaa..



Aku buat homemade wedges jugak dan goreng sosej untuk dinner kami. Aiman memang suka wedges ibu. Cik Pia pulak hantu sosej. Dia bedal sosej tak pandang pun chicken ball ibu. Entah bila dapat kekuatan nak buat homemade sausage. Asyik bagi anak makan makanan diproses saja.huhu...


Ingat kenyang ke makan ni. Malam sikit anak beranak cari biskut cicah milo. Makin teruk nafsu makan aku. Stress oii baju semua pakat ketat.











9 comments:

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Makanan dihidang sedap belaka mana selera tak sentiasa terbuka:)

Bunda_nora said... Best Blogger Tips

Wah! resipi 2 dalam 1 ni...bagus2...

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

mau tak ketat..semuanya homemade, kan
mmg berselera la makan .
tak sabarnya nak buat utk rania juga..
rania skrg baru semangat nak makan balik sjak lps dpt kaki ni.. kalau tidak saya la terpaksa habiskan..
tak sampai hati nak buang..

thanks pk berkongsi..

pstt: cantik la header.. kemain lagi cik afia pose..
comel dua dua.. afia muka abah, aiman macam atok je.. :)

tiga lalat said... Best Blogger Tips

baju ketat, pakai je jubah makk., hehe salam aidiladha ;p

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

mengoda tengok Chicken Nugget tu..kalau rajin boleh la akak buat ikut resepi tu..:)
orang muda memang selera jer..tapi klu baju dah mula ketat..risau jugak..jangan jadi cam akak ni..dah naik tak turun2..huhu

eima said... Best Blogger Tips

rajinnye ko wei .. tapi cam ni lebih selamat dan halal tanpa was was ....

eima said... Best Blogger Tips

rajinnye ko wei .. tapi cam ni lebih selamat dan halal tanpa was was ....

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Haha.. padan kalau ketat baju sb makanan korang semua sedap ni.. rajin lak masak tu.. terfikir juga ni buat sendiri mcm pk ni sb mcm selalu beli makanan proses utk anak2 tp masalahnya malas.. huhu

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Baru nak komen cukup ke makan malam anak beranak banyak tu? Tak payah komen pun dia dah tahu apa pembaca nak tanya. Takpalah PK baju ketat janji boleh pakai lagi. Kalau nak rasa longgar, pakailah baju dua, tiga saiz lebih besar dari badan. Tapikan...Che Ta kata kita kena ikut saiz baju bukan saiz baju ikut besar badan kita ^_^