Pixajoy

Wednesday, September 16, 2015

Home » Resepi Mudah Chicken Chop Sedap

Resepi Mudah Chicken Chop Sedap



Ni kira resepi termudah dan sedap. Aku dapat resepi dari seorang kawan. Kawan aku ni dah bagi resepi ni dekat seorang lagi kawan yang berniaga pastu resepi chicken chop yang dikongsi dah jadi salah satu menu digerai beliau.

Aku panjangkan lagi resepi ni kat sini. Semoga bermanfaat buat kita yang malas tapi nak makan sedap. Kalau macam gini punya senang pun malas lagi tak payah jadi orang.hehe...


Resepi Chicken Chop : Ayam dilumur dengan sedikit garam dan telur, tabur tepung gandum dan goreng hingga masak.

Resepi Kuah Lada hitam : Sos lada hitam dalam botol mengikut pilihan + baked beans + sedikit air. Masak semuanya atas api, tambah air mengikut kepekatan yang kita suka. Siap!








7 comments:

Nurfaezah Abdullah said... Best Blogger Tips

simple je :D yg penting sedap

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

mudah dan cepat
perut pon tak payah tunggu lelama nk jamah chicken chop, kan !

Nastyna said... Best Blogger Tips

Memang mudah tahap gaban ni.boleh la buat time kesuntukan masa dan idea kan, cepat tu yang epnting, and kekdah dia macam foolproof sangat, seswai untuk me. hehehe

Putri said... Best Blogger Tips

easy...tq share...bila teringin bleh try

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Memang PK minat makana westerna ya. Selalu tgk Pk masak atau ke restoren western.. untungla pandai rajin pulak masak apa yg suka makan ni.. boleh kerap makannya..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Wah... memang betul2 senang ni PK...!!! Nanyi nak buat jugak la...!

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Amboi, statement! Macam minta 'see you in court' (mammoth) aje tau! Kalau malas jangan jadi orang katanya. Yalah tu, terasa kita tau walaupun berada nun jauh beribu batu ni ^_^

Ni memang simple betul. Kalau malas juga, saya pun tak tahulah nak suruh jadi apa tau. Bertukar jadi chimpanzee ajelah senang!