Pixajoy

Saturday, September 12, 2015

Home » Hari Nafsu Western

Hari Nafsu Western



Ni kisah hari Selasa. Hari nafsu western sedunia.hihi..

Meat and Lamb Grilled Big Mouth yang tapau bawak balik tu aku dah modified kuah, masuk daging dalam pemanggang ajaib bakar semula baru sedap oii. Kena pulak dengan mee goreng beli, what a perfect breakfast! Bau kambing je tangan aku sepanjang pagi kat opis.hakhak 

Balik kerja masak lunch untuk hero berdua tu sambil masak spageti. Aiman la request bolognese peberet dia. Semalam dah buat carbonara untuk bento Afia. Dah kena nasi boleh lagi muat perut anak aku dengan spageti. Macam mana tak sado. Ibu tak makan nasi kena spageti ni ja untuk lunch.

En suami la beli udang hint macam nak suruh buat pizza lagi padahal beberapa hari lepas baru buat. So again and again homemade pizza PA as our dinner. Kebetulan kawan sekolah aku masih di SP, dapat la merasa pizza aku dua kali. Spageti pun aku pi hantar kat dia. 


Eh besan kita mana pernah give up memasak. Resepi campak baling dah jadi sebahagian daripada jiwa. Bersusun ni entry resepi nak keluar. Tunggu!hahaha...







7 comments:

Chot said... Best Blogger Tips

aduhai kak.. semua nmpk sedap..ehh..cer baling sikit ke sy ni haa...lapaq

eita said... Best Blogger Tips

waaaa.....terliur nyer kite...

Nurfaezah Abdullah said... Best Blogger Tips

nampak yummyy sgt picture yang last tu hehe

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah.. gayanya dh mcm ada isi yek? Haha.. ada hari yg mmg terasa tak nak makan nasi kan.. kalau x, 3 kali nasi pun ok je telan..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

mee goreng tu.. terliur nengok
mee goreng mamak ke ?
semuanya mmg mengenyangkan..
nak nak pizza tu .

eima said... Best Blogger Tips

wahhhhh ..... terer buat sendiri nk menu ape pun boleh ......suka pizza tu sedap je cheese die tu

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Part pizza tu yang marbeles PK oi.... Sedapnya nampak itu belum terbakar dalam oven lagi! Kalau dah siap entahlah macamana meleleh air liur ni. Duh, cakap banyak pun tak guna! Bukan dia ingat kita bila tengah ketagih memasak ni!

Psst... rajin betul makan luar sekarang ni. Itu yang dok pikiaq mana tahu dah nak pencen memasak ^_^