Pixajoy

Thursday, September 22, 2011

Home » Marah - Marah Sayang

Marah - Marah Sayang


Salam,

Hari nie sarapan lempeng kelapa dan sambal ikan bilis. Sedapnya sebab dah lama tak makan lempeng. Perut dah kenyang jadi sedikit malas nak mulakan ketuk-ketuk untuk lunch pula. Sambil membiarkan mesin basuh berputar, aku layan Marah-Marah Sayang dekat Astro Ria. Siapa tak pernah tengok filem nie memang loser.haha..En suami siap beli dvd original lagi. Tak terbilang dah berapa kali kami tengok.

Marah-Marah Sayang merupakan filem melayu yang diterbitkan pada tahun 1987. Filem nie dibintangi Ebby Saiful, Norlida , Dato Shah Rezza, Isma Aliff, Liza Abdullah, Noreen Noor dan ramai lagi. Tak perlu aku cerita lebih detail jalan ceritanya sebab rata-rata mesti dah pernah tengok filem nie kan? Selain daripada jalan cerita yang best, kelakar dan menghiburkan, lagu dalam filem nie pun best-best. Jom layan antara lagu yang aku suka nie.




Filem nie memang setanding cerita P.Ramlee!



  

8 comments:

azam said... Best Blogger Tips

cerita lama yg agak menarik....hehehe

NzA said... Best Blogger Tips

cerita ni akak suka gak tgk...

puanbee said... Best Blogger Tips

mungkin pernah tengok ..tk ingat lah haha me loser ?

K O R I E said... Best Blogger Tips

ouw.. nt nak tgok lah!
lma dh xtgok filem melayu yg lma2 tu ;p

hyz said... Best Blogger Tips

lagu ni mmg besh.... penah gak tgk citer ni.. time sume mude2... hehehehe skg berapa kerat je yang masih aktif blakon

Wanie said... Best Blogger Tips

hahaha..loser la wanie ni ye..tak tau la penah tengok tak cite ni..dah lame sangat ye..kuar pun sebelum wnaie lahir..kui3

azura said... Best Blogger Tips

pernah tengok tapi dah lama tak tengok...rasanya tengok slot pesona tv3 hari ahad dah lama juga...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

ni citer zaman kita kecik kan...x ingt dah citer yg mana..