Pixajoy

Tuesday, April 29, 2014

Home » Cheesekut Lagi!

Cheesekut Lagi!



Cheesekut ni guna adunan cream cheese Kek Pandan Snow Cheese Yogurt. Masih guna biskut Marie untuk layer. Lapisan cream cheese paling atas baru aku masukkan yogurt. Topping letak biskut oreo. Fuh mabeles! Bekas kecik saja tapi layer biskut aku buat tinggi sikit dari biasa.


Dah siap aku masuk bahagian beku bersama aiskrim. Letak atas cepat sikit keras. Baru perasan gila punya comot bekas.haha..Selalunya tempat paling atas ni untuk stok susu Afia. Susu beku yang lama semua aku dah buang. Stok beku satu dua tiga saja sekarang ni. Perah hari ni untuk esok kekdahnya. Alhamdulillah walaupun susu masih cukup untuk si bambam. Dah lari topik pulak pasal stok susu.hakhak..


Akhirnya dapat jugak snap gambar cheesekut yang dah dipotong. Ni pun senyap-senyap buat rahsiakan dari en suami. Kalau tak yang masih lembik dah kena bedal awal lagi.haha. Macam biasa gambar tak pernah setting props bagai. Comot sikit la, janji sedap ye tak..



* Entry autopublish. Aku tengah kursus dekat KTU AS. 







16 comments:

Time Traveller said... Best Blogger Tips

Ya Allah.. sedap nyerr... abis lapaq perut nie.. dah la tadi masuk office tak breakfast hahahaaa.. :P

aIEn said... Best Blogger Tips

Salam ukhwah, 1st time singgah sini..jalan-jalan blogwalking.. salam perkenalan =)

ermmm, nmpk mcm sedap je!! haus cube ni..mohon share resepi ye...

MG schmidt said... Best Blogger Tips

eish!!!
napak sedap ni..rasa pon sure sedap sgt ni kan :)

Nastyna said... Best Blogger Tips

heishhh tak leh jadi ni, I kena buat ni. makin menjadi2 uols hari2 bercheesekut.

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Tengah kursus kat AS? Duh, jauhnya :) Ikut Obama balik ke apa ni? Oopss, tersalah komen, keluar tajuk pulak!

Melampaulah PK. Baru semalam kita kopipes resepi Pandan Snow Cheese Yogurt hari ni dah keluar cheesekut pulak. Mana den yang join bakar kalori cam ni?

Nora Karim said... Best Blogger Tips

mak aihhhh sedapnya....!

- AZIE - said... Best Blogger Tips

ya ampun dia ni..giler cheese btl hehehe

LydSunshine said... Best Blogger Tips

@Nastyna
haa, kan mama jj. derang ni kerap sangat bercheese kut. tapi yang i ni masih tak buat2 lagi. apa nak jadi. terliur sgt2 dah ni.

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

wahhhh sedapnya.. kena belajar buat jugak ni..hehe
selamat berkursus ya..:)

nurbijen said... Best Blogger Tips

Hihihi, siap sorok dgn en hubby lagi.... best nyer ada geng makan cheesekut.... Kalau saya hadap sorang-sorang, semua tak minat... huhuhu

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

fuh ...mcm gile sedap jer

NzA said... Best Blogger Tips

terliur sudah...huhuhu...

Masya said... Best Blogger Tips

SDPNYA CHEESEKUT LETAK OREO XDELAH MUAK SGTKAN...

husna zahidi said... Best Blogger Tips

menarik susunan biskut tu..susun teratur elok je..:)

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Bila potong tu mmg mengancam sungguhlah PK ..Cheesekut ni okje prrnah buat sekali dulu...tu pun dah lam..bilalah nk buat lagi ahaknya!

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

mmg sedap suka makan time sejuk2..layan je kat anak tekak ni haaa. :)