Pixajoy

Thursday, April 19, 2012

Home » Nak Tayang Rantai Tangan Kristal

Nak Tayang Rantai Tangan Kristal


Hari ni keja office hour, memang sedikit lemau sampai tak sempat nak menjenguk blog korang semua. Ingat lagi kemenangan aku join GA Kak Zefa Jemari Asmara? Pagi tadi terbuka hati nak pakai rantai tangan kristal yang aku dapat. haha  terbuka hati kedengaran over pula. Aku ni bukan jenis yang suka melawa pakai aksesori bagai. Semua yang ada adalah dari hadiah kawan-kawan saja.

Disebabkan aku ambil pic pakai webcam, terpaksalah masukkan sekali muka poyo aku. Sesekali enterframe takpe kot. Jangan ada yang menyampah sudah!haha..




Tahukah korang bangsa Lemuria dan Atlantis menggunakan batu permata dan kristal untuk melakukan keajaiban yang tak dapat difikirkan oleh para saintis sehingga sekarang seperti mengangkat batu -batu berat dengan menggunakan kuasa yang tersimpan didalam kristal, memanipulasi dan menguasai fikiran orang lain

Mereka juga mampu menyimpan sejarah bangsa mereka di dalam batu kristal bukannya didalam buku. Ini tidak mustahil kerana maklumat pada zaman sekarang pun disimpan dalam cip-cip komputer, contohnya seperti kad ATM, Smart Card, Kad Handphone dan sebagainya. Cip-cip ini diperbuat daripada sejenis bahan yang terdapat dalam batu kristal iaitu silikon atau silika. SUMBER









32 comments:

izan mama mia said... Best Blogger Tips

baru pertama kali tengok gambar puan kutu...selalu tak nampak muka...hihihi...kiut..nyer rantai kristal tu..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

a ah..setuju kata izan..1st time tgk muka rean pn kutu... comel :-)

wah..lps ni pn kutu ada kuasa magik la

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

ala sesekali tayang muka ok apa HEHE..sy samala x suka pakai aksesori..rimass..mak bg gelang sudahnya simpan dlm laci jer hehe


info yg bwh tu menarik sekali

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

cantiklah rantai tgn kristal tu kutu... matching pula dgn tudung yg dipakai tu.

samalah.. izan pun bukan jenis yg suka sgt pakai aksesori ni. setakat pakai gelang tgn aje. cincin mmg dah lamaaaa tak pakai.

chii said... Best Blogger Tips

Awat serius sgt.hehehe. X berapa nampak gelang tgn tu.adeh.

Ok. Info ttg bt kristal tu sgt menark. Mesti dorg ada guna kuasa super saiya kot.hehe.kiddng :p

Smpan sejarah, memang menakjubkn

eiela said... Best Blogger Tips

akhirnya,,hai puan kutu. saya pun suka rantai kristal, comey.

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii

mmg serius,tak mahu posing secara gedik.haha..

fieda said... Best Blogger Tips

ololo....omeynyer dia...kak fieda suka gelang gini tp tak minat sgt nak pakai..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

PSL INFO TU, SY BR TAHU..HIHII

rantai tgn kristal tu xnmpk sgtlh.. xleh nk imagine design dia..hahaa

Aini Yunus said... Best Blogger Tips

aini datang nak bagi duit kutu..hehe

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Pewit.. siapakah gadis ayu itew..?? Owh.. Ibu aiman rupanya.. :D

azam said... Best Blogger Tips

cantik...mahal la nih

azam said... Best Blogger Tips

nak 1....free blh?

Munnafendy said... Best Blogger Tips

uik, silikon tu dlm kristal ke? camana la diorang leh kaji ek?

comel lote kak muni...hihi

Norsalmi said... Best Blogger Tips

Sblm ni hanya kenal nama (walaupn hanya gelaran di alam maya).. hari ni,dh kenal rupanya..
Rantai tgn tu x sejelas wajah tuannya..
Info ttg kristal tu.. hari ini baru akak tau

ieda said... Best Blogger Tips

x pernah tahu punnn
selama nie tgk kat kedai aje .. x terfikir nak tahu kelebihan dia ;)

Che rosliza Che mat said... Best Blogger Tips

comel gelang tue cam tuannya jugak...

faiz fakhirin said... Best Blogger Tips

betul ker?...ada artikel kajian tu x...hebat gak tu..

Masya said... Best Blogger Tips

ala².. lalalalaa... tomeynya dia... cantik gelang.. walaupun tak nampak sangat... oklah tu.. interframe sesekali takpe...

hyz said... Best Blogger Tips

dia je menang!!! haha

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

wah cun lah rantai tgn... tp cun lg pemiliknye ;)


wah sekali lg... baru tahu pasal bangsa yg menyimpan data dlm batu tu ;)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips

orang pompuan memang suka benda2 cm ni ek.. hahaha

Masya said... Best Blogger Tips

hahahaha.... iyerlah murni kan setahun muda dr saya... jgn mara terpanggil akak pulak..

Hanie Dew said... Best Blogger Tips

hihi..baru nampak owner blog. sebelum ni nampak jugak yang ada tetamu rakan blogger dtg umah tu. ni kali kedua kot. =)

cantik gelang tu. honestly aku pun tak suka brang perhiasan. daripada emas aku lebih prefer kristal cenggini. demans kemain..ahhaha

Myra Jay said... Best Blogger Tips

Baru kenal dengan Puan Kutu :)

Kristal ni ada tafsiran sendiri, ramai mempunyai anggapan mengenainya

azura said... Best Blogger Tips

best pulak baca tentang batu kristal...Puan Muni comel

NzA said... Best Blogger Tips

TAHNIAH....best2....akak suka melaram dgn brg kemas tau....kalau xnk bak sini.....ngee....

puanbee said... Best Blogger Tips

Hehehe kutu melaram sekali sekala pe salahnya ..

Mama Adam said... Best Blogger Tips

suke sgt brg kemas.... cuma x mampu je nk beli... ahahahha....

sweet la pn kutu ;)

jebengotai said... Best Blogger Tips

kalo silika tu diproses jdik rantai mmg x leh nk angkat batu..

kalo diproses jdik wafer @ cip leh simpan mcm2 maklumat.. :)

anisalya said... Best Blogger Tips

cantik je gelang kristal tu. sama la. akak pun bukan suka melaram sgt. nak pakai pun apa yang husben beli je. kalau tak, takde pakai de.

SHAHZEE said... Best Blogger Tips

gelang n tuannya sama2 comel:)