Pixajoy

Tuesday, April 17, 2012

Home » Kala Bulan Mengambang

Kala Bulan Mengambang



Kepala aku tengah tintong. Memang tak ada mood nak BW walaupun jauh didasar hati aku mahu sangat.hiks. Aku akan cuba balas jejak mana yang terdaya. Tak tahu sebab apa pening. Mungkin sebab angin dah naik kepala. Kala bulan tengah mengambang sibuk pula mencuba Cabaran 7 hari Menu Diet Berkesan. Hari pertama dah lembik sakan, entah berapa hari dapat bertahan.haha..


Semalam petang masa nak pergi pasar malam dengan Aiman ada kemalangan depan jalan rumah aku. Aku tengok tak ada yang luka pun cuma kereta yang kemalangan tu ada sikit kemek tapi macam biasa rakyat Malaysia yang terlalu prihtin berkerumun sampai menganggu perjalanan aku. Balik dari pasar malam ada manusia bikin panas parking kereta kiri kanan dekat laluan jalan kuarters. Kala bulan mengambang begini memang menguji kesabaran betul sebab kereta aku nak lalu tak lepas. Satu kerja pulak aku nak reverse, tahu sajalah jalan sehala. Memang stupid dalam bahasa melayu betul. 


" ibu ni tak baik kata stupid!" Nasib ada Aiman buat pengubat hati.haha..






* Moral : Sila berkata perkara baik didepan anak.



















25 comments:

MulutPayau said... Best Blogger Tips

betul tu dik...depan anak2 memang tak boleh langsung nak cakap yg bukan2..kita pulak yang terkena nanti...

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

ntah ibu ni..xbaik btol..kekkeke ;p..jd aiman no 2..hahaha

bsala tu..kalo p.mlm kat area umah ira mmg jammed..ira g jalan kaki je..heehehe ;p

hyz said... Best Blogger Tips

mmg x suka dgn rakyat mesia y suke sebok time org eksiden.. bukan ada bantu ape pun. bg jln jem je adalah

Ym.Bundle said... Best Blogger Tips

sebenarnye lepas ko nak lalu tu kutu..tapi biasa la driver wanita kan slow sikit..kehkehkeh..

#maaf aku memang sengaja bikin panas..hihi..

Apple said... Best Blogger Tips

Haha.. Budak2 mmg jujur PK, so paham2 jela, komen Aiman tu mmg betul. Lol.

Skrg banyak sngt kemalangan jalan raya. baru2 ni perjalanan dari Petaling Jaya Kluang je, ada lebih kurang 5 kemalangan. Ada yang remuk dan ada sekadar kemalangan biasa. Dan secara jelasnya, ramai yang berkerumun tengok, macam lawak Harith Iskandar kat Lawak ke Der. Lol.

eita said... Best Blogger Tips

sakit hati sangat kalau ada yang parking ikut suka hati dia je..

Masya said... Best Blogger Tips

yeahhhh btl tu.... depan anak memang kene brhati2 sikit cakap... klu tak nnt dia org pun ikut cakap.. bgslah aiman tegur ibu kikikikikiki

LYAfrina said... Best Blogger Tips

hehe..biasalah.. time bulan mgambang tu..mood pon mgambang kemain lg kan.. apa2 pon..take care yer..

heheh..pndai aiman :-)

izan mama mia said... Best Blogger Tips

kala bulan mengambang..benda sikit..jadi besar..sensitif sangat..

rakyat malaysia mmg prihatin...walau hanya kemalangan kecil kerumun kan main..agaknya nk tolong.....tolong tengok

S..U..D..@..I..S said... Best Blogger Tips

betul la ibu guru pertama pada anak2...hehe kala bulan mengambang macam2 jadi berang ......

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips

huhu.. budak2 memang cepat tangkap ape yg kita ckp kn :)

anisalya said... Best Blogger Tips

anak2 ni kalau tersilap cakap nnt dia pulang paku buah keras. hahaha...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

apalah ibu ni.. ckp stupid plak.. bagus aiman..hihii

azam said... Best Blogger Tips

:) tepat sekali

eiela said... Best Blogger Tips

aiman nih,,cepat menangkap

Reena said... Best Blogger Tips

Hahaha... Budak-budak sekarang memang pandai :)

chii said... Best Blogger Tips

heeh..kdang2 bila rasa marah da menguasai..kita terlupa akan tutur kata yg dilontarkan sampaikan terpaksa ditegur oleh org keliling kan :)

jebengotai said... Best Blogger Tips

tkut diorg terikut2 lak nnt..

SHAHZEE said... Best Blogger Tips

hehe bagus aiman.2la xleh lepas ckp dpn budak2 kan

org mesia ni mmg kak,yg buat jem 2 bila pakat kerumun nak tgk.xpun bawak slow sbb nak tgk.angin 1 badan.tambah2 kala bulan mengambang hahhaha

Munnafendy said... Best Blogger Tips

kalau sy hon xberenti dh kak muni...sapa suh paking menyusahkan org

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

kalau jadi situasi camtu... sapa pun jadi panas aje kan! nasib baiklah ada aiman yg sentiasa cool buat penenang ibunya.

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Oh aiman.. bijak, bijak.. :D

ps: kdg2 terlepas kata juga.. huhu..

Che rosliza Che mat said... Best Blogger Tips

bagus aiman...depan anak tak boleh cakap benda yg tak elokkan...

Hanie Dew said... Best Blogger Tips

huhhh..kalau bulan mengambang mmg pompuan adalah singa. hahha..

dan kejadian sebegitu memmbangunkan singa yang sembunyik dalam diri.

nasib ada aiman. kan. kan aiman. kan.

NzA said... Best Blogger Tips

camne cabaran 7 hari tu PK..brjaya tak?????

Betul tu PK, anak2 akan ikut apa yg kita tuturkan...anak2 cpt belajar...akak ni kt dlm rumah pn hrmkan anak2 bahasakan mrk "aku" n "kau", kata2 yg xelok...akak latih mrk guna gelaran yg akak n suami beri utk mrk..Alhamdulillah mrk patuh...