Pixajoy

Saturday, April 28, 2012

Home » Family Outing : Marvel's The Avangers

Family Outing : Marvel's The Avangers


Maaf ye aku belum sempat BW. Semalam badan rasa macam tak sihat sikit. Lepas balik kerja terus kelam kabut siap untuk family outing. The Avangers pulak mula pukul 0230, dah la en suami solat Jumaat, jalan jam dan ambil masa nak cari parking, mujur sampai pawagam on time.




Aku bukanlah peminat filem aksi, permulaan cerita aku agak lost dan sempat tertidur.haha. Filem ini menyatukan Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye and Black Widow. Lepas terjaga dari tidur, aku mula menghayati cerita. Rasa rugi pulak tak beri perhatian sewajarnya masa permulaan cerita. Avangers memang best. Aku paling suka watak hulk yang kelakar. Masa hulk belasah Loki, dia kata " dewa lembik!" paling kelakar rasanya. Si Iron man pun lebih gila-gila dalam filem ni. En suami siap kata nak tengok sekali lagi.haha tak menahan sungguh penangan Avangers.


Lepas tengok The Avangers, kami pergi shopping di Tesco. Masuk je Tesco aku terus tuju ke alat penimbang berat badan. Sila percaya aku turun 4kg setelah sahut cabaran 7 hari dan sekarang masih lagi meneruskan diet dan bersenam. Harap-harap dapat bertahan untuk turunkan lebih banyak kilo lagi. Sukanya sebab baju yang tak muat aku dah boleh pakai balik. Sebab dah turun 4kg, semalam aku makan ayam KFC licin dua ketul.haha..


* Kat sini hujan lebat dan kilat, tak dapat la nak jogging.










31 comments:

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Oh... filem ini yg anak kakak nak sangat tengok tapi agaknya kena tunggu vcd ajelah...

shark said... Best Blogger Tips

waa
leh tahan ler akak tertido..
hehe
sy hajat nk tgk ujung minggu nie..
harap2 x pnuh:(

Hanie Dew said... Best Blogger Tips

Aku pegu tgk mlm ni.ngedate dgn hubby.kekeke.
Ko mmg tak bole bwk tgk wyg.rugi je..haha
Dah turun 4kg tambah pulak sekilo.wahahha..

Munnafendy said... Best Blogger Tips

waa mcm kelakar je cite ni? nak tgk xnak nk tgk xnak...hihi

boleh diusulkan kat fndi nih..

jebengotai said... Best Blogger Tips

pi tgk wayang ramai mmg best..tambahan cerita pula mmg mantap.. :)

puanbee said... Best Blogger Tips

haha 4kg , bagus betul kutu .. bee pakai corset lak .. makan diet juga .. tk timbang lagi .. hehehe

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

bestnya muni gi tgk wayang berdua2 ngan en suami kah?

part boleh pakai balik baju lama tu mmg menaikkan semangat kita nak teruskan diet dan senaman yg teratur kan. moga byk2 lagi kilo yang turun...! gud luck ye muni...

QA's ~ mamapapa said... Best Blogger Tips

macam best jgk crita nikn?uhuhuh!!!dh lama xtgk wayang :(

azura said... Best Blogger Tips

wah terasa saya pun nak tengok wayang ni Puan Muni tapi kesihatan pula tak mengizinkan...wahaha jeles

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

lar jelesnyaa..husna nie cuti ja pnjang..nak kluaq x free lgsung..huk3..dahlar battleship hari tu pon terlepas..

kan..sjak 2 mnjak nie kat rumah husna; pdg serai pon asyik krap sgt hujan..siap thunder lg..hik3..

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Biar betul? 4 kilo turun 7hari!

MulutPayau said... Best Blogger Tips

turun 4 kg???? wahhhh bestnya...nmpaknya akak pun kena sahut cabaran jugak...

faridah nazurah said... Best Blogger Tips

haha dah turun 4kg tapi siap licin 2 ketul ayam..

Ini Kisah Tia said... Best Blogger Tips

semoga usaha akak untuk menurunkan berat badan berjaya! heheh :)

Mama Adam said... Best Blogger Tips

mlm td baru balik kursus 4 hari. adam x tgk lagi citer ni... sian dia kena tinggal. nk bawa la arini kalo rajin :)

-- balik2, air xde kt rumah. huhuhuhu

langkawihomestay said... Best Blogger Tips

filem aksi ni mmg terbaeek..

Norsalmi said... Best Blogger Tips

Turun 4 kg?? tahniah PK!!! bukan mudah tu.. Teruskan usaha..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

dah lama xmsk panggung...

bgus tu.. 4 kilo turun.. teruskn usaha :-)

amranaiman said... Best Blogger Tips

seyes crite avengers mmg best terbaik :)

syiela said... Best Blogger Tips

teruja ngan iron man hehhehehe sampai bawa masuk mimpi... nak tengok wayang en.somi tak suka. lepas ni kalau kuar dvd nak beli tak adakah masa nak nontonnya.. huhuhuhu.. tapi akan kupastikan dapat tengok the avengers demimu iron man kekekeke

wah best sangat dapat turun sampai 4kg...


*** klinik hj ayyaz tu mmg femes kalau bab campak2 ni kan kak

.:fyzz:. said... Best Blogger Tips

first..tahniah turun 4 kg..nnti sya pun kena pulun la lepas bersalin..la nih dok naik 13 kg dh..huhuhu

oo msti huby saya akn cari dvd nnti..jumaat ritu kami pi borong dvd..tak la byk pun lam 5 keping...sambil lepak2 hujung minggu tgk dvd..:)

NzA said... Best Blogger Tips

mesti aiman seronok tu.....

Masya said... Best Blogger Tips

best yer... blh terjah esok ni.. tp sejak ade amir mmg kene pikir 100 kali nak msk panggung...

wahhh dah turun 4 kilo yer.. tahniah² yer.. usaha lagi.. nnt raya blh pakai kebaya cun²...

anisalya said... Best Blogger Tips

nasib baik la budak2 ni tak ada nk tgk cite2 kat panggung. setakat kt astro tu pun dh ok.

chii said... Best Blogger Tips

erkk..penat sgt kot.tu yg tertdo eh :p

wahh..7 hari leh turun 4kg..tahniah muni..rasa mcm nak ikut je program diet..da la krg ni bdn da start naik T___T

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

ira xtgk pn ag..wuu..rmai kata best kan..

wahh akk ada peningkatan!hee..caiyooooo amalkan diet y seimbang n jogging..msti turun pnya :D

hyz said... Best Blogger Tips

baru tgk malam tadi.. boring sikit kowt permulaan cerita... apa2 pun battleship lebih best dr citer the avangers ni

lunaticg said... Best Blogger Tips

Ini dah blog yang ke-10 cerita pasal avengers ni.., movie yang ditunggu-tunggu buat peminat marvel komik.

Che Rosliza Che mat said... Best Blogger Tips

Movie nie memang best....hihihi tak sabar nak tengok..

SHAHZEE said... Best Blogger Tips

emm x sempat lg nak tgk cite ni..asyik full je

azam said... Best Blogger Tips

rater 9/10....terbaik cerita ni