Pixajoy

Saturday, February 25, 2012

Home » Set Siang Safi Rania Gold

Set Siang Safi Rania Gold



Bermula usia 25 tahun, tahap kolagen badan akan mula merosot pada kadar 1.5 % setiap tahun. Kesannya, otot hilang kekenyalan, kedutan mula terbentuk, kulit menjadi kusam dan kurang anjal. Kulit muka yang tidak dijaga dengan baik menyebabkan proses penuaan berlaku lebih awal daripada sepatutnya. 


Memang selama ini kurang menjaga kerana merasa perasan kulit sendiri masih masih muda remaja walhal sudah melewati kemerosotan kolagen. 


Ke Tesco malam tadi mendapatkan Set Siang Safi Rania Gold kerana pengaruh Misi Rania Gold Kakyong. RM 48.80 sangat mampu milik rasanya untuk memiliki kulit idaman.


Pembersih, toner dan serum untuk permulaan. 






Pada dasarnya mahu membeli pembersih dan toner saja. Bukan berkira tapi berkira-kira kalau tidak sesuai dengan kulit muka. Kalau serasi akan segera memiliki Krim Malam dan Skrub pula. Berangan juga dengan Krim siang dan Krim mata. Bila tersedar diri hanya beria pada mulanya, barangkali langsung tidak praktikal. Krim kecantikan tak mampu berangan kerana Marykay dan Naturactur pun belum luak. 


Dasar malas tapi nak cantik!




*Korang pakai produk apa?











28 comments:

Rapunzel Cikilolo said... Best Blogger Tips

aku pakai tia amelia. tu pun bkn semua...

hyz said... Best Blogger Tips

pasni mesti bergetah cam rozita chek wan ni......

Munnafendy said... Best Blogger Tips

pakai safi rania jugak, tp cuma toner dengan serum..nnti baru nk beli set lengkap siang n malam.

ada perubahan sikit, kulit nmpk glowing (ni tng sy la ckp, dia perasan ada yg lain sikit ngan muka sy kih3)

rasanya serum tu yg paling berkesan =)

Mohamad Ridhwan Ruslan said... Best Blogger Tips

nway, saya rasa produk safi adalah terbaik untuk rakyat malaysia.

Berdasarkan pengalaman sendiri

fieda said... Best Blogger Tips

kak fieda pun guna safi rania gold jugak..mula2 mmg kak fieda pun guna set ni dulu..dah rasa serasi baru start guna krim siang dan malam..

MulutPayau said... Best Blogger Tips

akak baru berhajat nak pakai safi rania ....skrang ni pakai campur2...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

eeee xleh jd ni.. nk try gaklah.. dhla thn dpn dh nk msk 3 series ni..hihihii..

tp tu la, sy ni sk hangat2 taik ayam.. time beli bkn main beria.. bila dah ada dpn mata.. buat2 xnmpk.. adussss...

cantik nak, jg mls... adehhhhhhhhhhhh

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said... Best Blogger Tips

untung aku jadi laki..tak pakai apa pon kacak lagi awet muda..ekeke..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

sy pakai pencuci dia sj tp bkn yg mcm ni ..ada lg satu jenis..jenis pam punya..x tau apa beza

-Incek Fik- said... Best Blogger Tips

Wahh!

Tetiba fik terasa nak beli produk ni jugak sebab terasa kedutan kat kulit ni hehee..

maklom la, usia dah menjangkau angka 21, terasa tua pulak.


*kerap ambil wudhuk pon boleh buat muka naik seri.. InsyaAllah~!! :)

azura said... Best Blogger Tips

pakai skinz white untuk krim muka pencuci pakai himalaya produk...malas jugak tapi tenyeh jela nak cantik

puanbee said... Best Blogger Tips

oh bee dulu pernah pakai safi rania ni , tapi kena pakai 1 set baru hasil kebabom ..

bee mcm biasa lah pakai mary kay hikhik

tunz said... Best Blogger Tips

mama tunz pun pakai night cream dan facial cleanser..kulit x kusam..anjal lagi

fara anak abah said... Best Blogger Tips

sy pon bru je plan nk try..hee..

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

Cik Rose pakai pencuci gan krim jer...

LadyBird said... Best Blogger Tips

lady pakai ni.. tp .. selalunya tak pakai sebab malas.. dalam seminggu ade sekali atau dua kali je pakai.. huhuhu..

Kak Aya said... Best Blogger Tips

dulu pernah pakai lengkap 1 set sampai 3 bln, tak ada apa2 perubahan pun...jeragat kekal ada...nak jadi mcm muka rozita che wan tu jauh sekali he he

anisalya said... Best Blogger Tips

memang berbaloi beli safi rania gold ni. best je kalau pakai.

NzA said... Best Blogger Tips

pernah pakai produk ni ttp xsesuai dgn kulit akak....naik jeragat lak...rasanya olay yg serasi dgn akak......

Pen Biru said... Best Blogger Tips

sy memang guna safi rania tu.tapi kalau harga tu memnag mahal sbb sy beli 43cm tu je.kalau beli kat mydin lagi murah.kat yawata minggu lpeas hrga dia 47 tau,,sy dh pakai dari nov 2010

Mama Adam said... Best Blogger Tips

my sil pakai product ni. tapi, kulit dia mmg asal lawa pun....

saya pakai elianto. organic. bukan nk promo, tapi, kulit muka saya ni jenis bermasalah. sejak pakai ni ( 2 tahun lebih ), rasanya, kulit makin elok. ramai jugak la kengkawan yg tegur.

tapi, tgk gambar pn kutu, mcm xde masalah je kulit. elok saja.

dela said... Best Blogger Tips

adik ipar kak pkai 1 set safi rania gold... dri kulit muka kusam n berjerawat sekrg dh cerah berseri... tpi pling bagus krim malamnya....

Masya said... Best Blogger Tips

saya pakai olay total effect jer.. hihihihi.. pencuci semua pun sy pakai ka.. kekadang sabun mandi pun jadi hihihihihi....

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Ibu Yusuf pakai safi rania gold juga. Tp pencuci muka je..

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

wahhh..umur ira blh pakai ke kak?

skang ira tgh guna trial set Mary Kay..xtau nak teruskan ke x..huu..mahal..=_____=

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

pehh... rani gold punye bahana...

hanie pun bukan rajen sgt jaga kulit muka... skrg ni tgh gigih dok pujuk diri pakai 99 face tu. dia all-in-one - cleanser, toner, moisturizer..pun malassss ... aduhai...seb bek kulit jenis tak nakal..hehe

Norhasniza Khalid said... Best Blogger Tips

baru nak tery ni.. hihih

Srg Rania Gold said... Best Blogger Tips

Pembelian SRG secara online. Boleh lawati facebook saya. FB: Srg Rania Gold