Pixajoy

Saturday, February 04, 2012

Home » Aktiviti Aiman Di Opis Ibu

Aktiviti Aiman Di Opis Ibu



Pejabat ibu sudah menjadi seperti rumah sendiri bila tiba hari Sabtu, Ahad, Kelepasan Am atau shift malam. Kalau bawak budak chubby mesti tapau makanan banyak-banyak. 6jam dipejabat, dua tiga kali Aiman akan makan. Kalau dekat tempat kerja lama ibu, dapatlah Aiman layan superhero Ultraman di youtube. Sebab sini tak ada internet, jom tengok apa aktiviti Aiman di opis ibu :


Game pun bolehlah ibu..

Dah tahu ada Angry Bird dalam pendrive ibu


Kalau shift petang, ada juga cerita kartun di TV9 yang boleh Aiman tonton. Kalau pagi wajiblah datang opis sebelum Aiman mandi dalam keadaan tengah mamai baru bangun tidur sebab aku masuk kerja pukul 7. Baju bertukar selepas Aiman mandi di opis ibu. (kan dah cakap macam rumah sendiri)


Mainan askar 

Main lagi

Buat apa saja janji tak kacau ibu berblog.kihkih..

Belajar? Buku dan alat tulis sentiasa bawak dari rumah. Kadang-kadang buku pun tak disentuh. Aktiviti belajar sekadar setengah jam, selebihnya game dan mainan. Kalau sampai tahap bosan, Aiman akan nyanyi lagu ciptaan sendiri. Janji tak sebut nak balik rumah sudah. Jimat sudah hantar pengasuh.hehe.




*Bukan duit faktor utama, tapi aku lagi senang hati kalau anak ada depan mata sendiri. Luckily aku kerja boleh bawak Aiman. Selama ni pun dah banyak pengalaman dan ragam pengasuh kami tempuh..:)







                         
                               


20 comments:

hyz said... Best Blogger Tips

jam jam 2 3 kali makan? perghhh hebat!!!!!!!

Gen2Merah said... Best Blogger Tips

comey aiman ni.. betul juga kak.. lebih baik jaga dan belai anak sendiri drpd biarkan sama pengasuh... hehe

aiman main2 kat opis jangan sepah2kan mainan ya.. nanti mama aiman kena marah dengan bos.. ekeke

azura said... Best Blogger Tips

untung dapat bawak anak sekali..

kakyong said... Best Blogger Tips

owhh.. selama hari ni aiman memang selalu dikelek ke opis ibu lah yer..

bagus lah PK.. kalo boleh semua ibu nak macam ni.. bukan setakat jimat duit pengasuh.. tp yg penting anak depan mata..

cuma tak praktikal lah kalo anak ramai..

p/s
Fikri dulu pun setahun lebih mbesar di opis ibu.. masa tu umur setahun lebih sampai lah 3 tahun..

Rapunzel Cikilolo said... Best Blogger Tips

budak2 mmg lyn game pun...

LadyBird said... Best Blogger Tips

alhamdulillah boleh bw anak ke pejabat.. kalau x boleh haru jugak ek kak..

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips

amboi kak..salam kenal ea...hehe

**angry bird??? tak penah try men dan tengok pon..hahaha...darat betul saya ni kan...

Daddylicious said... Best Blogger Tips

bukan main makan dia yer...:)

Apple said... Best Blogger Tips

Haha.. sememangnya comel budak ni. Hoho.. Teringat lak kat anak tauke kedai sebelah, dia pun comel gak. budak2 mg comel.
Wargh! naik gila aku dibuatnya. kecomelan itu membunuh.
Kdg2 bermain tu satu bentuk pendidikan. Cam main askar2 kecik, tulah asas bercerita. kot2 jadi pengarah. (Aku pun kaki benda ni tym kecik2). huhu.. Anak akak mmg comel.

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

hee ok la tu kak..lgpon aiman dah besar...dah xbyk ragam..kalo kecil tu kena gak ada pgasuh..kang akk y xjd kerja..:)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... Best Blogger Tips

ibu2 bekerja mcm nelah mmg penig dgn kes pengasuh & taskakan?

✿Ummi Myra✿ said... Best Blogger Tips

setuju dgn akak, senang hati bila anak dpn mata, berapa umur aiman tu kak?

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

bestnya boleh bawa anak.. kalau saya boleh bawa anak tempat kerja, sekarang juga saya kerja.. risau nk tgglkan kt orang

MaryaYusof said... Best Blogger Tips

Salam Puan Kutu,

Dulu sy pun klau terdesak bwk anak g ofis...kekekek...nasib baik bos sporting...die pun phm sb die pun ade anak :)

Semangat betul Aiman ni, mcm anak buah sy pulak rupenye sikit :)

Mama Adam said... Best Blogger Tips

kalo aiman selesa tak pe. setengah jam belajar? rasa dah memadai la. dulu kecik2, rasa x pernah pun buka buku nak belajar. nk exam baru la terhegeh2. hahaha.

opis kami, tak leh bawa budak. pada bila2 masa. kadang2, bila ada kerja weekend, susah la. padahal, kita nak masuk kejap aje.

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

k la tu kan.. jaga sendiri.. lebih elok rasanya... tp kalau xleh jaga sendiri tpaksalah jugak bg pengasuh.. :-)

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

baguslah kalau boleh aiman gi opis ibu. janji tak kacau ibu buat keje kan.

nak pinjam satu robot tu boleh ke aiman?

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

at least mau juge aiman blaja ye .. takle main semata2 .. pandai ibunye ajar ;)

tringat zaman baru2 kawin dulu..ikot gi opis suami .. nak main internet .. kat umah xde lagik

chii said... Best Blogger Tips

mcm boss chii gak..kadang2 bawa ank dtg opis..tp yg x bestnya,dia suka sepahkan barang..adoiyaii..nnt teruk ar mama dia nk kena kemaskan...

Hanie Dew said... Best Blogger Tips

eh kenapa ko keje sabtu ahad dan public holiday?? ada shift jugak.

tapi seronokkla kalau bole bawak aiman. jimat kos pengasuh tu mmg bagus la. selain kos hidup yg semakin menigkat ni bole elak perkara yg tak diingini berlaku.