Pixajoy

Thursday, January 24, 2013

Home » Ragam Aiman dan Baby

Ragam Aiman dan Baby



Selalunya bila aku berinteraksi dengan baby, Aiman pun akan join sama.


Aiman : Ibu..betul ka baby boleh dengar? Macam mana baby dengar?

Susah jugak nak jawab soalan budak chubby ni..Hanya mampu jawab, "betui la.."

Aiman : Ibu..ibu nganga..

Aku buka mulut dan nganga macam yang diminta, seraya Aiman mendekatkan mulutnya ke mulut aku.

Aiman : Hello baby...hello baby...

Aku gelak ja. Apa Aiman fikir baby mendengar melalui mulut?

muahahaha sambung gelak lagi!



" Deria pendengaran baby mula terbentuk ketika usia kandungan 8 minggu dan strukturnya menjadi lengkap ketika kandungan berusia 24 minggu. Sekitar usia kandungan 25 minggu, baby sudah biasa mendengar suara-suara disekitarnya. Pada waktu ini berkomunikasilah dengan baby. Baby akan merasa tenang dan damai jika mendengar suara lembut dari ibu bapanya "





20 comments:

Munnafendy said... Best Blogger Tips

hahahahhaa comel la aiman! ada laluan suara baby eh? hehe

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Haha... Lucunya Aiman:)

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips

Baru saya tahu bile baby boleh dengar....

Aiman memang perangai comel

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Comel la aiman. Ingat suruh ibu nganga sbb nk suap baby makan :)

izan mama mia said... Best Blogger Tips

hehehhe...mmg kita akan ternganga dengar bila dapat soalan ssh nak jawab dr anak hehehe..

Masya said... Best Blogger Tips

hahahahaha... hadoilah.. haru.. amir selalu dok pgg perut sy yg buncit ni siap ckp ada baby, huhuhuhu... ps tu tanya.. bile baby nak keluar ni... baby keluar kot mane ibu?? gegegegege... haru nak cr jawapan.. nsb baik dia keluar operate... sy tunjuk bekas operate kat dia...

zie marziah said... Best Blogger Tips

alahai aiman2..kelakar la

eita said... Best Blogger Tips

agaknya kalau baby tu dengar suara aiman..mesti terperanjat baby tu...hahahha

Nor Salmi said... Best Blogger Tips

Macam-macam Aiman ni.. tentu dah tak sabar menyambut kedatangan baby..

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

haha..mana x pelik kan aiman..baby kat dalam tp mcm mna dya bleh dgr..cara plg yakin guna laluan mulut ibu lah..=P

Nastyna said... Best Blogger Tips

owh kira direct masuk perut sampai ke baby la kalau hello kat corong mulut, bijak jugak. hahaha

cikpuanteddy said... Best Blogger Tips

sib bek l si aiman tu tak hembus kat mulut hang...hahahahahaaaa..dia ingat mulut hang mikropon kot baru sampai kat adik dia..

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

kelakar aiman...mesti tak sabar nak tunggu baby keluar..

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Kelakar lah Aiman ni.. tapi cara dia berfikir tu bijak juga ;)

su said... Best Blogger Tips

bijak nye.. budak2 fikir secara terus :)

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Comel je cara aiman tu.... sweet teringat Qayyum dulu...balik sekolah terus cari akak peluk dulu bila tanya dia cakap "Ayyum peluk adik le....rindu" hehehehehe

diana said... Best Blogger Tips

hahaha..
mulut ibu jadi speaker la bagi baby..hahah

Kuazue Mohd said... Best Blogger Tips

as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

Fieda Rafli said... Best Blogger Tips

aiman..aiman...hihihihi

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hahhahhaha geramnya dekat aiman nih!! hahha