Pixajoy

Monday, January 28, 2013

Home » Cloth Diapers

Cloth Diapers



Salam Bahagia,

Bila dah lama tak beranak ni rasa macam semuanya kena mulakan dari zero. Nak pegang baby nanti pun mesti kekok rasanya. Mujur semua maklumat dihujung jari. Kadang-kadang sampai naik tintong asyik mempatungkan jasad depan skrin. Bila shutdown je, rasa letih gila macam buat kerja mencangkul. 



Masa zaman Aiman dulu takde lagi kot Cloth Diapers ni semua. Pakai lampin pakai buang je sampai besar. Entah bila fenomena CD merebak ke Malaysia. Lampin sekarang dah mengalami inovasi. CD ada banyak pattern, macam-macam warna, moden, bergaya dan selesa. Yang paling penting pengunaan CD menjimatkan, mesra alam, selamat dan sihat.

Dari mula pregnant, aku dah khatam semua pasal penjagaan CD. Tinggal nak praktikkan je nanti. After delivery aku akan guna drypers dulu. Aku mungkin akan mula pakaikan baby CD lepas habis pantang. Bukan apa, masa dalam pantang nanti susah sikit aku nak lasak-lasak main dengan air untuk basuh CD. 

Aku dah beli 4 CD dari Gifts From Heaven buat permulaan. Nanti akan beli lagi secara berperingkat untuk tambah koleksi. Kalau korang tahu mana lagi boleh dapat CD yang murah dan berkualiti sila bagi link. Nanti mak yong nak usha-usha. 





28 comments:

♥MAMASYAZA♥ said... Best Blogger Tips

alahaii nampak kemas disusun camtu. cantik sekali

Ym.Bundle said... Best Blogger Tips

eh..ade benda ni ek..ingat zaman dulu je yang pakai napkin tu..hahaha..lani siap dah upgred ek..bgs2..

izan mama mia said... Best Blogger Tips

mmg semuanya cantik..tapi bab nak membasuh mmg leceh laa..hihi

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Wahhhh.. bagus pakai cd. Eco friendly. Masa adam kecil dulu, dh ada dah cd ni. Tapi famousnya masa adam dh berusia beberapa bulan. Member opis ramai juga yg pakai. Masa tu, tak terpengaruh nak pakai sbb pikirkan harganya yang mahal. Walaupun jangka masa panjang murah, utk keluarkan duit sedepuk mas tu buat MA berkira-kira.

Ditambah lagi dgn kemalasan untuk mencuci. Padahal, ramai kawan2 pakai. MA malas tegar =)

Munnafendy said... Best Blogger Tips

sy ada sorg kwn pgguna cd tegar..dia selalu beli kat sini

http://www.qqbabyshop.com/category.php?id=1

kalo brand malaysia ada lunatots..


nk jgk praktikkan, plannye pun nk guna lps pantang...still tgh gali2 ilmu cd lagi..hehe


goodluck kak murni!

mama ila said... Best Blogger Tips

salam kenal...ila follow sini =)

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips

comelnye almari baby... suke :)

su said... Best Blogger Tips

belum terbuka hati nk pkai CD.. (kes malas nak menyental :P)

deno said... Best Blogger Tips

comelnya!!!! :)

deno said... Best Blogger Tips

comelnya :)

Ena's Palace said... Best Blogger Tips

mesti xcited kan..
sy dulu pun nk dpt yg 2nd tggu 8thn baru dapat....

ohh CD ni boleh digunakan berulang2 ker? mcm lampin eh...bole basuh n guna semula ker?..hehehe nmpak sgt takde ank kecik...

Nastyna said... Best Blogger Tips

Ha dah khatam... good job. Hihi tingat masa I preggy dulu, not onl takder experience, mmg zero bab2 preggy meggy ni, semua pun refer internet jugak.

محمد رازيق said... Best Blogger Tips

cantik kak. susun gitu. hehe. apepun moga dipermudahkan semuanya.

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

banyaknya....semua tersusun rapi...

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

tersusun rapi dah CD tu..kemas..betul tu, dulu2 mana lah ada benda2 ni..skrg semua ada..maklumat pun dihujung jari je...
salam kenal..follow sni #869:)

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Akak tak rajin ;)

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Masa kakak dulu lagilah tak ada bayang tentang CD ini. Bagus juga kan nampak amat jimat..

suri solehah said... Best Blogger Tips

seronok tgk kain..tersusun cantik..sy dulu pakai yg qqbaby..ok la..tp sekarang jrg2 guna tak larat nk basuh huhu

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said... Best Blogger Tips

memg sgt jimat.. tp nak basuh tu yg leceh cikit.. sebab keje semua nak cepat je kan

Fieda Rafli said... Best Blogger Tips

kita ni malas la nok basuh2 ni..hihihi

Aju Mohit said... Best Blogger Tips

seronok tgk susunan CD tu kak, dulu ada pakai jugak pada anak2

eiela said... Best Blogger Tips

cantik.. saya pun tengok ramai jgk ibu2 yg guna cloth diaper

DuniaSangSuri said... Best Blogger Tips

waaa..waaa..waa.... lps ni dh ada 'henbeg baru la yea puan kutu... hehehe... suri dulu lps dpt henbeg baru tu terus x sempat nak berblog smpai bersawang setahun lebih. ni baru nak bergiat cergas kembali berbelog... harap2 jgn ikut jejak langkah suri yea... teruskan berblog walaupun nnt dpr 'henbeg' baru tu... caiyok!! caiyok!!

NzA said... Best Blogger Tips

pemakaian lampin dulu2 dh di upgread skrg....Bagus utk kesihatan kan....

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

ooo nak guna cd yer... bagus tu... tp saya guna pampers pakai buang je.. hihii

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

baguih ada azam nak berCD nii kutu... hanie pun masih CDkan anakanda berdua yg kecik ni... Zaid patutnya dah boleh training ke toilet.. tp x kuat lg nak start

samelah kesnye mcm mula2 nak start CD dulu ;)

gudlcuk yer... welcome to CD world... elokle mulakan lepas abis pntg, sbb kena byk main air

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

lebih kurang kain lampin dulu2 lar kan..cuma ni lebih efisien sikit..=)

Masya said... Best Blogger Tips

wahhh banyaknya.. dah mula beli kumpul ker??? terbaiklah murni.. perancangan masa depan.. moga semuanya selamat nnt...